Reply To: Odg: Da li je Tesbih novotarija?

#6076
Anonimno
Neaktivan

U redu sestro, ne zelim da raspravljam stobom, postujem tvoj stav i stav Uleme koju si navela. Ja cu se ipak drzati cistog sunneta bez tesbiha , jer znam i mogu svakom licno dokazati da se 90 posto tesbiha na nasim podrucijama koristi u svrhu zajednickog zikra i ostalih novotarija. To svaki od nas zna, neko moze da se kao pretvara ali svaki se moze uvjeriti samo neka ode u mesdzide pod okriljem IZ jer jedino oni koriste tesbihe i vidjece kako oni koriste tesbih.

Zato je mnogo bolje opominjati na to sta se sve radi sa tesbihom nego pravdati tesbih,pravdanjem tesbiha dajes saglasnost novotarima da nastave sa svojom praksom (dovoljno im je samo reci da je dozvoljeno koristiti tesbih i oni nastavljaju sa zejdnickim zikrom bez obzira sta god da im poslije toga kazes).

Brate Yaseer, u pravu je brat panter i ja sam tako mislio ali sada brate panter imas moju punu podrsku, ovaj muamer je obican sumnjivac, i jos kaze bio sam Hanefija pa sam sad Hanbelija, kako jedan musliman moze nesto tako kazati kad znamo da se nesmijemo drugacije nazivati sem kao MUSLIMANI.

“A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: ‘Ja sam doista musliman.'” (El Fussilet 33).

Brate yaseere koji to covijek moze postaviti bezobzirno propagandno-kafirsku temu o nekakvim haremima sem smutljivca i sumnjivca koji zele da isprovocira nas, predlazem bratu RPG da blokira ovog sumnjivca muamera.