Reply To: Odg: Da li je Usama bin Laden haridzija??????

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li je Usama bin Laden haridzija?????? Reply To: Odg: Da li je Usama bin Laden haridzija??????

#7834
AvatarAnonimno
Neaktivan

Amatullah post=2069 wrote:
Selamualejkum. Danas sam pogledala ovaj snimak, i puno me zbunio, volela bih da mi neko objasni jer sam nova u svemu ovome.Na sajtu sam videla da se pozivate na Feuzana, ali sto je mene jako zbunilo je to sto se sa druge strane pozivate na Usamu bin Ladena, a ovde postoji kontradiktornost, jer Feuzan njega smatra haridzijom, pa kako obojica u istom košu???Allah vas nagradio, amin.

Prvo, trebaš znati da psi saudijskog taguta javno pitaju šejhove o mudžahidima, potom izjave šejhova šire u štampanim i elektronskim medijima, kako bi omladinu potčinili tagutskom režimu. Njihov glavni adut u širenju ovakvih izjava jesu ekstremne murdžije – medhalijevci, nazvani po Rabiju el Medhaliju, čovjeku koji i sam služi saudijskom tagutu kao savjetnik, gdje izdaje fetve o dozvoljenosti ubijanja mudžahida, te hapšenja i torturisanja mudžahida koji žele ići u džihad bilo gdje u svijetu gdje to Americi ne odgovara.

Drugo, trebaš znati da pozitivan odgovor o šejhu Usami, rahimehullah, u tzv. Saudijskoj Arabiji donosi patnju, hapšenja i zatvaranja, vrlo moguće i smrt. Zbog toga mnogi učenjaci izbjegavaju ovakav odgovor već daju neodređene odgovore.

Treće, ako pažljivo poslušaš govor šejha Fewzana, vidjet ćeš da je šejh Fewzan izbjegao direktan odgovor te da je odgovorio da su oni koji tekfire muslimane i bune se protiv islamskih vladara haridžije, što je istina. Međutim, da li se to šejh Usama rahimehullah bunio protiv islamskih vladara ili protiv taguta? Odgovor je svima nama znan. Da li je šejh Usame tekfirio muslimane? Odgovor je opet poznat, jer je šejh Usame rahimehullah bio daleko od tekfira muslimana i pobune protiv pravednih vladara.

Četvrto, šta i da je šejh Fewzan jasno i otvoreno rekao da je Usame haridžija? Da li nas to obavezuje da ga slijedimo, pogotovo ako znamo da u fetvi nema niti jednog šerijatskog dokaza? Šta ćemo onda sa fetvama učenjaka koji su pohvalili šejha Usamu, među kojima i šejh Hamud bin Ukla eš-Šuajbi, koji je bio jedan od najvećih šejhova današnjice? Nijedna fetva niti jednog učenjaka ne obavezuje muslimane na slijeđenje ako u njoj nema šerijatskih dokaza, pogotovo kada se učenjaci spore po nekim pitanjima.

Peto, pomenuti video su uradili medhalije sa sajta Rijadul ilm, koji je najekstremniji murdžijski sajt na bosanskom jeziku. Ono što je sajt saudijske tajne službe Answering exsremism na engleskom, odakle svoje znanje crpi špijun Suljo Bahtić, to je Rijadul ilm na bosanskom jeziku.

Šesto, zašto je nekome potrebno da ružno govori o čovjeku koji je pola svoga života proveo u džihadu, i žrtvovao svoj imetak i život zarad uzdizanja Allahove vjere? A ubili su ga, ne muslimani, već najveći Allahovi neprijatelji današnjice i najveći nosioci nereda – Amerikanci! Pa zar to nije dokaz ispravnosti šejha Usame, a bijede i pokvarenjaštva murdžija, koji nemaju prečeg posla nego da zajedno sa Amerikancima, saveznicima njihovog “pravednog vladara” (saudijskog taguta), blate šejha Usamu.

Pa kako musliman koji vjeruje u Allaha može uopšte raspravljati o ugledu i časti čovjeka koji je svoj život dao na Allahovom putu i koji je ubijen od strane Allahovoh neprijatelja!?? A pritom ostavljati na miru iste te Allahove neprijatelje i čak braniti “njihovo pravo”, što danonoćno rade murdžije i ostale ponižene skupine.

Svaka od pomenutih tačaka je dovoljna da razotkrije spletke i laži medhalijevskih hijena, koje se hrane mesom umrlog muslimana, kome je ummet posvjedočio vođstvo!

Još da kažem da su od svih skupina najgori oni koji djelimično brane šejha Usamu, ali s druge strane naturaju tezu da je šejh griješio u svojim postupcima. Ovakvi su mnogo gori, gori i od medhalija, jer govor medhalija neće prihvatiti niti jedan musliman koji razmišlja, dok će govor ovih drugih, koji “brane” šejha Usamu od medhalijevaca, a istovremeno mu pripisujući griješenje i greške u svojoj metodologiji i akidi, biti pogubniji po muslimane, jer izgleda “mnogo realniji”. Da nas Allah sačuva i jednih i drugih pokvarenjaka!

Kome svjetlo nije dato, neće svjetla ni imati!

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes