Reply To: Odg: Da li je Usama bin Laden haridzija??????

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li je Usama bin Laden haridzija?????? Reply To: Odg: Da li je Usama bin Laden haridzija??????

#7826
Avatar
Anonimno

Alejkumu sellam sestro.
Prije svega treba prvo neko ko poznaje glas i arapski jezik dobro provjeriti dali je ovo shejh Fevzan i dali je dobro prevedeno.
A shejh Usama je bio vodza mudzahida da ga Allah nagradi najljepsom nagradom, ovaj tekst je obicna potvora kao i mnoge bez ikakvog dokaza.
Nasuprot tome shejh Usama nikada nije protekfirio nijednog muslimana, odricao se normalno i borio protiv okupatora, kafira i otpadnika, okupatorskih marioneta i raznih sektasa kao sto se svi iskreni Allahovi robovi odricu takvih.
Shejh Usama se drzao Kurana i sunneta poslanika s.a.w.s i pomagao muslimanima, dao citav svoj imetak na Allahovom putu, pomagao mudzahidima u afganistanu.
Dovoljno je da covek pogleda njegovo lice i vidjece veliki Iman koji bljesti na njegovom licu, primjetice blagost i pravednost u njegovom govoru, bio je izuzetno plemenit i strpljiv, u borbama protiv okupatora izuzetno hrabar i odlucan.

A Allah najbolje zna