Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

#13782
AvatarAnonimno
Neaktivan

Halide, budi makar dostojan svoga nicka i ne postavljaj Haridzijska pitanja, jer su glupa, halali…

Prolistaj malo historiju haridzija pa ces vidjeti ovaj moj gore odgovor tebi. Kad im se nesto nije svidjelo nefsu i kad bi htjeli testirati ljude dali su sa njima ili ne, oni bi ga pitali ”sta mislis za ovoga i za onoga, za ovo i ono…” pa ako im se odgovor ashaba, radijAllahu anhum nije svidio ubili mi ga i uzeli njegov imetak, da Allah sacuva.

Ti bi trebao malo trezvenije razmisljati, jer smatram da imas dovoljno godina da tako razmisljas. Zar ne vidis da su to fetwe uleme Ehlissunneta wel dzema'ata i da su istina, a to sto ih koristi ovaj ili onaj, ovi ili oni, pa sta je u tome problem? Mi vjerujemo u istinu!

Vjeruj da si me isjekirao svojim postom i bolje bi bilo da postavljas pitanja raznim ”ihwanusima” koji su se podvukli na forum kao dusebriznici ummeta a govore i postiraju sve i svasta osim ne istine koja je draga Allahu. Hamas ”bracu” nisi primjetio a fetwe uleme ti zapadose za oko zato sto ih koristi neko tamo…Ne obracaj mi se vise i necu ti halaliti dok ne vidim da si se pokajao javno od javnoga prozivanja, a koji je grijeh jer je sumnja samo zbog positranja fetwi. Selam alejkum.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes