Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide? Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

#13760
AvatarAnonimno
Neaktivan

Razmisli prije nego kazes post=8642 wrote: Ova me tema zaista interesuje. Pa ko zna vise neka doda jer samo jedan kratak tekst na ovu temu nije dovoljno.
Citao sam razne knjige itd. i nalazim da neki ucenjaci pravdaju osobu neznanjem dok drugi ne.
Jos jednom ako ko moze neka postuje na ovu temu i neka stavove potrkrepljuje saajetima iz Kur'ana vjerodostojnih hadisa ili govoru ucenjaka, prvoonih ranijih pa kasnijih.

es selamu alejkum, pošto tražiš dokaze preporučujem ti da pročitaš sledeći tekst: http://www.stazomislama.com/islamski-tekstovi/akida/480-druga-mesela-pravdanje-neznanjem-u-velikom-sirku Ako tražiš više dokaza i želiš o ovom pitanju da čitaš više onda skini knjigu “Pravdanje neznanjem pod lupom Šerijata” tu je razrađeno ovo pitanje detaljno. Iako u knjizi ima poglavlje u kome se odgovara na argumente neistomišljenika po ovom pitanju, ukratko odgovore na argumente neistomišljenika možeš poslušati od šejha Idriza Bilibanija, ukucaj na youtube – Idriz Bilibani Odgovor na šubhe. Nadam se da će ovo biti dovoljno.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,598LikesLikes