Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide? Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

#13926
AvatarAnonimno
Neaktivan

RPG post=8833 wrote: Odgovor se nalazi u njegovom komentaru na video Doke Umarova. Gariib je u stvari stari forumaš poznat po izrazito ekstremnim stavovima po pitanju tekfira, što je svo vrijeme vješto prikrivao, ali na kraju ispoljio.

Aha sad sam procitao njegove komentare na tom postu, u pravu si, pretjerao je i to mnogo.
Obicno se bosnje promurdzijskih stavova i neoharidzije (posto oni odbacuju u potpunosti nacionalnost za razliku od bosnji promurdzija koji cine suprotno velicaju i uzdizu nacionalnost, bar to u poslijednje vreme vidzamo) obadvije grupacije se najcesce otkriju upravo kada se komentarise o mudzahidima.
Jedni (svijesni ili ne) neomurdzije nazivaju Allahove lavove koji se bore da Allahova rijec bude uvijek gornja i da Allahov zakon bude jedini zakon na zemlji njih neomurdzije (bez ikakvog dokaza, dzahiljski) nazivaju “tekfirovcima, ekstremistima pa cak i teroristima” da Allah sacuva takvog dzahilsko-nakardnog potvaranja, sa druge strane neoharidzije uzimaju jednu dvosmislenu rijec mudzahida ili pak pokushavaju bez dovoljno znanja ispitivati akidu mudzahida da bi na njih spustili tekfir Neuzubillah.

U svakom slucaju Allah te nagradio brate RPG, ako vec drugo nemozemo onda cemo iskrenom dovom i na ovaj nacin (dokazima, a ako ne prihvate dokaze onda sankcionisanjem) stiti cast mudzahida od neomurdzijskih potvora i neoharidzijskog neutemeljenog i pretjeranog tekfira.

Najnoviji članci

Kako postupiti protiv nasilnika i griješnika iz redova muslimanskih vladara

0
Što se tiče džihada protiv vladara i kraljeva, to će se učiniti time što ćemo ih savjetovati i upozoravati podsjećanjem na njihove obaveze i...

Pratite nas na Facebooku

5,607LikesLikes