Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide? Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

#13792
AdminAdmin
Keymaster

Jaseer 2012 post=8643 wrote: Nema sumnje u ispravnost stava da je počinioc velikog širka mušrik i da se ne može pravdati neznanjem po tom pitanju.
Ali s druge strane mi se puno bavimo raznoraznim teoretisanjem i naglabanjima (puno više nego praktičnim radom) , preispanjem iz “šupljeg u prazno” a kad treba praktično pokazati svoj doprinos u afirmaciji islamijjeta, eh tu nas, uglavnom, nema nigdje ( izuzev časnih izuzetaka, da ih Allah nagradi)..

Objašnjavanje ljudima šta je islam, a šta su njegovi poništivači je od najveličanstvenijih djela koje čovjek može uraditi, makar se nekom činilo da je to “prosipanje iz šupljeg u prazno”. Ja zaista ovdje nisam vidio, Jasire, da neko “prosipa”, iako je tačno da pojedinci na drugim temama to rade, ali opet njih ne možeš pripisivati našoj dawi.

A što se tiče doprinosa, ja vidim da braća i sestre daju izuzetan doprinos islamu, pored toga što ljude pozivaju islamu, i sami se angažuju u mnogim projektima. Ja ne znam otkud tako žestoka kritika prema braći, dok se drugi, koji su daleko od menhedža i upute nazivaju braćom.

Praksa je pokazala da su žestoki kritičari braće, kad-tad postali “ne-braća”, a vrlo često i “anti-braća”.

Ovo ne bih volio da shvatiš drugačije osim kao nasihat, Jasire.

Najnoviji članci

Ima dane za napostiti od prošloga Ramazana ali se ne može...

0
Pitanje: Moja supruga ima napostiti nekoliko dana od prošle godine, međutim zaboravila je tačan broj dana koje mora napostiti. Šta da radi? Odgovor: Slava pripada...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes