Reply To: Odg: Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni?

Nova naslovna forums ISLAM Sunnet i Hadis Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni? Reply To: Odg: Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni?

#8389
AvatarAnonimno
Neaktivan

Hodza1je napisao/la:

Nisam iz dzemata Ebu Muhammeda ali me nervira kad vidim nepravde, kada treba da se blati Ebu Muhammed onda tu ne vaze pravila gibeta i ostalog, a kad se spomene Zijad Ljakic ili neko od skupine koja je upala u murdzizam, onda ako se spoemnu po negativnom tada vaze propisi o gibetu.

Besmisleno je tog VOĐU NOVOTARA (tj. Ebu Muhammeda) spomenuti u jednoj rečenici sa veličinama tipa Zijad Ljakič, Bilal Bosnić, Hajrudin Ahmetovič, Nusret Imamović, Safet Kuduzović i ostalim radnici za islam i dobrobit muslimana.
Zar je nepravda reći za tog čovjeka da je ektremista i novotar? To je nepravda samo za onoga ko zastupa njegove stavove ili eventualno naginje onome na čemu je ovaj čovjek!

Kada se ukaze na nekoga za kojeg nam ne odgovara da ga kritikujemo, onda brze bolje hadise i ajete o gibetu, a kada treba neko da se proglasi haridjijom ili tekfirovcem onda ne vaze ta pravila.

Zar ti pod kritikom podrazumjevaš koristenje izraza tipa narcisiodan koji si upotr.u svom postu??? Jel to kritika? Ahbabu moj ja to nazivam uvredama a ne kritikama. Znači kad pljuješ po nekom, nazivaš ga ružnim imenima i optužuješ svim i svačim to potpada pod izraz “kritikovanje nekoga” ili eventualno je to radi navodne “ljubomore prema vjeri”
Daj mi vjerodostojan hadis od Allahovog Poslanika alejhi salatu ve selam da je tako postupao i ja ću se složiti stobom, u protivnom ovakvo ponašanje smatram gibetom brata muslimana.

Najnoviji članci

Pagansko pleme u Maliju počinilo novi masakr nad muslimanima

0
Najmanje 31 osoba ubijena je u petak u napadu na selo Ogossagou, u kojem je prošle godine ubijeno više od 150 civila, potvrdila je...

Pratite nas na Facebooku

5,584LikesLikes