Reply To: Odg: Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni?

#8390
AvatarAnonimno
Neaktivan

Kao prvo nemas potrebe da mi pises udebljanim slovima, jer imam osecaj da mi naglasavas neke stvari a ubjedjen sam da nisi u pravu, ili si umislio da ono sto ti napises je vrijedno da se istice.

Jaseer 2012 post=2777 wrote:

Besmisleno je tog VOĐU NOVOTARA (tj. Ebu Muhammeda) spomenuti u jednoj rečenici sa veličinama tipa Zijad Ljakič, Bilal Bosnić, Hajrudin Ahmetovič, Nusret Imamović, Safet Kuduzović i ostalim radnici za islam i dobrobit muslimana.

Besmisleno je sastaviti zajedno Zijada Ljakica, Bilala Bosnica, Safeta i Nusreta zajedno, nemoj ovde dan nam proturas da su svi na istom, jer za razliku od tebe mi imamo meenhedz i umijemo da napravimo razliku izmedju istine i zablude.
Druga stvar besmisleno je sastaviti Zijada Ljakica koji smatra da odricanje od taguta nije uopste akidetska mesela, koji smatra podizanje parnice pred laickim sudom nije akidetska mesela, koji laze na ucenjake kako bi dokazao da mesela glasanja nije uopste akidetska mesela, sastaviti ga sa shejhom Nusretom koji po ovim pitanjima koje sam spomenuo ima stavove ispravne.

Kad je tvoj shejh Zijad Ljakic bez imalo stida izjavio da je Poslanik sallallahu alejhi we sellem bio na dalateu prije upute, taj isti Ebu Muhammed mu je odgovorio na njegove nebuloze serijatskim dokazima, ali tebe istina ne zanima jer si zaslijepljen slijepim sljedjenjem i nemas snage da sagledas dokaze koje poseduje svaka strana.

Zar je nepravda reći za tog čovjeka da je ektremista i novotar? To je nepravda samo za onoga ko zastupa njegove stavove ili eventualno naginje onome na čemu je ovaj čovjek!

Nepravda je ako to kazes bez iznesenih dokaza za svoje tvrdnje, kada izneses dokaze onda cu te podrzati, a ovako imam utisak ponavljas kao papagaj ono sto cujes od drugih.
Hajde da budemo pravedni pa da pogledamo izmedju tvog velikog “shejha” Zijada i Ebu Muhammeda, da vidimo ko u sta poziva.
Zijad Ljakic smatra da glasanje na parlamentarnim izborima nije kufr, da nije uopste akidetska mesela, dok Ebu Muhammed smatra da je to shirk koji pocinioca cini musrikom, budemo pravedni ko je ovde blizi nevjerstvu i ko otvara vrata nevjerstva, onaj koji kaze da davanje prava nekome da propisuje zakone mimo Allaha je mnogobostvo jer samo Allah ima pravo da propisuje ili onaj koji kaze da to nije uopste mesela iz akide, i koji laze na ucenjake da su dozvolili (postoje dokaze da su neki ucenjaci dozvolili u Arapskim zemljama gde se drzave pozivaju na serijat, ali i zemljama kufra nije tako).

Druga stvar Zijad kaze da proglasavanje predsednika koji vlada po nekom drugom zakonu mimo Allaha nije obaveza pojedinca i da je to put tekfirovca, a dok Ebu Muhammed kaze da onaj ko vlada po drugom zakonu mimo serijata je tagut. Hajde da i ovde vidimo ko je u pravu a ko nije.
Uzecu govor Ibn Kajima sta je tagut i na osnovu tog ggovora da vidimo ko je u pravu: “Tagut je ono čime rob pređe granicu u pogledu onoga što obožava, ili slijedi ili mu se pokorava. Tagut je svako pred kim se sudi mimo Allaha i Poslanika, ili ga obožavaju mimo Allaha, ili da ga slijede bez upute od Allaha, ili da mu se pokoravaju u onome za šta ne znaju da je to pokornost Allahu. Ovo su svi taguti svijeta. Ako razmisliš o njima i razmisliš o stanjima ljudi prema njima, vidjet ćeš da je većina njih od onih koji su odstupili od robovanja Allahu ka robovanju tagutima, i od pokornosti Allahu i slijeđenju Njegovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ka pokornosti tagutima i njihovom slijeđenju.”

Mislim da ti je ovo za sada dovoljno, a ako zelis da nastavimo nije problem ja sam tu da ti odgovorim na ono gde se ne slazemo, samo bih te zamolio da ne pokusavas da me ovde prestavis kao tekfirvca, nego da pisemo serijatskim dokazima.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes