Reply To: Odg: Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni?

Nova naslovna forums ISLAM Sunnet i Hadis Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni? Reply To: Odg: Da li u Buhrijevom "Sahihu" ima hadisa koji su nevjerodostojni?

#8420
AvatarAnonimno
Gost

@ Muamer 2

Da te Allah nagradi svakim khayrom na oba svijeta. Allahumme amin.

Ova poduza fetva se itekako razlikuje od odgovora na koju je sam odgovorio Zijad Ljakic. Ovdje ucenjaci nisu rekli da je Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, bio na dalaletu, ali su koristili rijeci da nije bio musliman prije objave i da nije cinio sirk. I pojedini ucenjaci su davali odredene komentrare na osnovu svoga znanja na ajete u kojima je spomenuta rijec dalalet. Jako je bitan radoslijed rijeci u recenici i biranje odgovarajuce rijeci. Ali definitivno se razlikuje ova poduza fetva od one koju je sam napisao kadija. Kadaija bi se trebao bojati Allaha, subahnehu we te'ala, i ne izdavati fetwe jer nema titulu da izdaje fetwe. Nego se mora uvijek vracati na govor ucenjaka.

.

Najnoviji članci

Želi svome bratu ono što želiš sam sebi

0
Iman vjernika neće biti potpun sve dok svojoj braći vjernicima ne bude želio što i sam sebi priželjkuje. Uzvišeni kaže: "Samo su vjernici braća."1 Ibn Kesir,...

Pratite nas na Facebooku

5,585LikesLikes