Reply To: Odg: "Digitalni MAGARAC"

#6628
Anonimno
Neaktivan

Evo sad ču pokušati uz Allahovu pomoč iznijeti ono što sam saznao.
Kao prvo postavit ću staru Arapsku kartu koja pokazuje da se teritorije Je'džudža i Me'džudža nalaze na gornjem desnom dijelu karte,gdje je več označeno riječima Gog i Magog (Biblijski naziva za Je'džudž i Me'džudž).

Karta je navodno vjerodostojna i potiče iz oko 4 hidžretskog stolječa.

Kako to sada povezati sa današnjicom?

Allahovom voljom skoro naletim na jednu informaciju jednog Malezijca.On ima mišljenje da se Jedžudž i Medžudž nalaze na sljedećoj lokaciji.I ja pogledam sliku,kad…

Imam šta i vidjeti.Dva grada jedan do drugog,jedan se zove Yakutia(Yakutsk) a drugi Magadan.

Vratim se pogledam na staru arapsku mapu,kad vidi čuda,poklapaju se.I to najbolje možete pogledati na osnovu tri otočiča desno od pomenutih lokacija.Pomislim ovo bi mogao biti dobar znak.

Hajde da pogledam kakvi ljudi tu žive kad…
Od njihovih svojstava shodno hadisima je sličnost njihovim precima gatamskim mongolima: sitnih očiju, malehnih očiju, riđokosi, širokih lica, poput štitova iskovanih, mongolske konstrukcije i boje.(En Nihaje, 1/154)Imam Ahmed bilježi od Ibn Harmele a on od njegove tetke: Održao je Resulullah savs hutbu, prsta nateknutog od ujeda škorpije, pa je rekao: Vi govorite: Nema više neprijateljstva, a vi nećete prestati boriti se protiv neprijatelja sve dok ne dođe Je'džudž i Me'džudž: širokih lica, sitnih očiju, crvene kose sa teških i visokih predjela zemlje, lica poput iskovanih štitova.(Musned Ahmeda, 5/271)

Pogledajte knjigu kraj svjeta,na koji način pisac tumači lica poput iskovanih štitovakao okrugla i mesnata lica,popu ovih na slici.

Idemo dalje.Šta kaže wikipedia za ove teritorije i za narod.Kaže da narod Yakutie pripada narodu Turk.Zanimljivo.
Kaže još da se teritorija Yakutie nalazi na oko 3000m nadmorske visine što je poprilično visoko,.“teških i visokih predjela zemlje”

Idemo dalje,možda jedan od najzanimljivijih detalja.
Allah Uzvišeni kaže:“Donesite mi velike komade gvožđa!” I kad on izravna dvije strane brda, reče: “Pušite!” A kad ga usija, reče: “Donesite mi rastopljen mjed(bakar) da ga zalijem.”(18:96)
Ovdje bez dvojbe možemo zaključiti da narod koji je tražio pomoč Zul Karnejna znao koristiti željezo i bakar tj mjed.Jer ovdje Zul Karnejn od njih traži to dvoje.S obzirom na tu činjenicu logično je da su pored tog zida pravili još neke konstrukcije sa ova dva metala.

Vjerovali ili ne,na početku prošlog stolječa na lokacijama sjevernozapadne Yakutie neki putopisci su nailazili na ogromne metalno-bakarne konstrukcije u obliku kupole koje se ni na koji način nisu mogle ni ogrebati niti oštetiti.


Yakutia je glavni grad republike Sakha.A to spada u područje Sibira u kojem temperatura uglavnom varira u minusu i do 40 stepeni.U ovom dijelu Yakutie postoji dio koji se zove dolina smrti i za koju se vezuju razne priče.Navodno da se može nači mnogo metalnih objekata ispod leda.Ovo je područije veliko kao Indija a vrlo malo naseljeno,zbog nepristupačnosti i težine terena i ekstremno niskih temperatura.

Mikhail Koretsky je posjetio ovo područje 3 puta i kaže da je nalazio metalno-bakrene objekte crvenkaste boje,čak njih 7.Uglavnom postoji još dosta svjedočanstava koje sad nisam u stanju sve prevoditi,ali ko razumije engleski,bujrum neka istraži ovaj fenomonen.Uglavnom puno misterija se veže za ovo područje.
Evo neki članci:
http://eyakutia.com/2010/03/mysteries-yakutia-siberia-valley-of-death/
http://www.cosmicelk.net/Yakutia16c.htm

Idemo dalje.
Allah Uzvišeni kaže:“I kad stiže do mjesta gdje Sunce izlazi, on nađe da ono izlazi iznad jednog naroda kome Mi nismo dali da se od njega bilo čim zakloni.”()
Smatram da je to iz razloga što na Sibiru,sunce ne zalazi ni po 6 mjeseci.Tj 6 mjeseci traje dan i 6 mjeseci traje noč.A mislim da i kad dođe period noči da sunce potpuno ne zađe.
Smatram da je Zul Karnejn došao do Yakutie koja nije u planinskom području.Zato što je to područje krajnji dio istočnog dijela dunjaluka gdje sunce izlazi.Drugi razlog što,kad gledmo mapu,sunce ne izlazi tačno sa istoka,nego malo sjevernije,baš iz pravca gdje se nalazi Yakutia.
Pa kad Zul Karnejn ponovo pođe,mislim da je došao u područje Magadan ili malo prije koje je planinsko područje,vrlo visoko i teško područje,tj neprohodno i sa extremno hladnom klimom.I da je otprilike tu negdje zatvorio J&M.
I zar nije najpreče da oni nerazumiju Zul Karnejnov govor,iz razloga što su bili ovako nepristupačni?Allah uistinu najbolje zna.

Još jedan događaj bi htio da spomenem a koji je vezan za ovo područje,a koji se desio je 1908. godine,a zove se Tunguska eksplozija.Smatra se de je to bila neka vrsta kometa koja je eksplodirala do 5-10 kilometara u zraku.Eksplozija je bila jačine 1000 atomskih bombi naspram one koja je bačena na Hirošimu.

Na kraju evo sad čitam historiju naroda Yakutie,da potječu od Mongola i ostalih naroda Turk.Mislim da sam pročitao da su im počeci bili u Indiji unazad par hiljada hodina.Ko zna,možda bi se moglo istražiti i vratiti do Nuhovog sina Jafisa.Ako Allah bude htio.

To je to što sam saznao,a smatram da se još može nači zanimljivih detalja,jer ja sam ovo samo površno istražio.