Reply To: Odg: DJECA SOMALIJE UMIRU OD GLADI, +VIDEO.

#6536
Anonimno
Neaktivan

Obrada: „EsSUNNE“

Nije mi jasno brate, šta je tu Essunne obradio. Tekst je doslovno kopiran sa našeg sajta, pa se onda vraća na naš sajt, ali sada sa drugim potpisom.
Ja wallahi ne mogu razumijeti braću koja kopiraju naš sadržaj ali ne navode izvor, a s druge strane navode izvor i kada uzimaju od kafirskih izvora i novotarskih. Ako braća nemaju povjerenja u nas, onda neka ne prenose stvari za koje misle da nisu povjerljive, jer je to haram (prenositi ono što misliš da nije povjerljivo). Ako postoji neki specijalni razlog, onda je od edeba da se to naznači vlasniku teksta. S druge strane nije nikako od edeba kopirati tuđi tekst i potpisati sebe (direktnoili indirektno).

Evo linka do istog teksta na PV-u: http://www.putvjernika.com/U-zizi/djeca-somalije-umiru-od-gladi-urgentni-poziv-svim-muslimanima-svijeta-kako-poslati-pomoc.html

Također, mi nismo protiv da se na našem forumu postavljaju linkovi od drugih sajtova i foruma koji nisu novotarski, ali je od edeba da se za tekstove koji su od Puta vjernika postavi link do našeg sajta.

Allah vas nagradio na razumijevanju.