Reply To: Odg: Djeca u Dzihadu

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Djeca u Dzihadu Reply To: Odg: Djeca u Dzihadu

#11348
AvatarAnonimno
Neaktivan

Allah te nagradio je za ovo ‘nije ovo Kozara..”, stvarno umijemo pretjerati kao da smo na utakmici a ne u dijalogu o ozbiljnim vjerskim pitanjima.

Medjutim saur nitvoj sarkazam i ironija ne pomazu bas puno. Nije niko ovdje malouman pa da ne zna opasnosti interneta i moguce posljedice svojih izjava. A Jasarevica nije potaknulo neznanje nego nedostatak sabura na boli koji je osjecao zbog krvarenja ummeta. Jer onaj ko slusa i cita sa ovog sajta i svakog drugog zdravog sajta dzihadske prirode, ne moze biti opravdan neznanjem, jer bar ja smatram, stvari se ovdje i tekako kristalizuju dovoljno za razumom obdarenog. Allah opet najbolje zna.

To sto je Mu_sab rekao da postoje roditelji koji bi imladju djecu poslali u odbranu casti i krvi muslimana, ne znaci da je rekao da bi ih bacili na prvu liniju cisto da budu izresetani. Ne znam na osnovu cega to zakljucujes. Ono sto je Mu_sab rekao je istina.

Nije uslov da prvo roditelj ode u dzihad a potom dijete. To ispade da samohrana majka mora prvo otici da bi je sin u tome slijedio. Ili da otac mora prvi otici da bi mu zrtvovanje svog djeteta kod Allaha bilo primljeno. Nije istina.

I smirite se malo na ovu tematiku. Neprijatelji islama lazu i nece bikaga prestati izvrtati cinjenice. Opce poznata stvar je da se djeca obucavaju u borilackim i ratnim vjestinama, sto i jeste sunnet a potom kada dostignu punoljetnost emir odlucuje o njihovoj sposobnosti psihickoj i fizickoj. bas kako je radio i sam Poslanik salAllahu alejhi we selem pa nekima dozvolio drugiima zabranio.

To sto kafiri djetetom smatraju 15. godisnjeg momka to muslimane ne treba da tangira, jer isto to dijete kada ga treba ubit jer je kadar da nosi pusku, ubijaju.

Najnoviji članci

Ruske snage ušle u Rakku, bivše uporište ISIL-a u Siriji

0
Ruske snage ušle su u Rakku, bivšu "prijestonicu" oružane grupe Islamska država Irak i Levent (ISIL), objavio je Reuters, navodeći da je to "još...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes