Reply To: Odg: dzihad, pitanje za moderatore!!!!

#9282
Anonimno
Neaktivan

Brate Bosnian

Sehidske akcije nisu akcije koje svako moze izvoditi, na bilo kom mjestu, u bilo kom vremenu, kad god se covjeku ćefne i tome slično. Šehidske akcije imaju svoje uslove koje ćeš pročitati u dva pomenuta linka koja su ti postirana od brata/sestre sa nikom bushra. Niko nije protiv nauke ali ako kakve fajde palestincima da se svi posvete nauci a da ostave džihad i šehidske akcije, pa kad završi školu ćifut ga samo kokne raketom i ode njegovo znanje. Džaba palestincima ako se samo žene i rađaju djecu (a ne vode džihad i šehidske akcije) kad će mu tu djecu koju je on stekao godinama jevrej ubiti u jednom zračnom napadu.

Stoga brate, Allah je nekom dao mozak pa neka ga koristi za nauku, nekom je dao snagu nek je koristi u džihadu i uzdizanju Allahove riječi, nekom je Allah dao srce poput lava pa hrabro juriša među nevjernike unoseći strah u njihova srca i paniku u njihovim redovima.

A što se tiče predaje o Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i jevreju, ta prča nema osnove. Ono što dodatno ukazuje na neispravnost ove priče jeste sljedeće:

Pomenuti događaj se zasigurno nije desio u Mekki jer u njoj nije bilo jevreja.

A ako se desio u Medini, onda zasigurno ashabi Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ne bi dozvolili da se tako nešto radi sa Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, onda kada su jaki i nadmoćni kakvo je inače bilo stanje u Medini za razliku od Mekke gdje su bili potlačeni. Zar da ashabi, na čelu sa Omerom, radijallahu anhu, u islamskoj državi prešute ovakav postupak od strane nevjernika spram Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem?!

Ono što je vjerodostojno jeste da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, imao dječaka, jevreja koji ga je služio te se dječak razbolio. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ga je posjetio i ponudio mu da prihvati islam te je dječak prihvatio islam. Hadis bilježi Buharija od Enesa, radijellahu anhu.

Brate bosnian, zar ne vidiš u Egiptu da ogromna većina hoće islam, i da su glasali za ljude iz partije ihvanul muslimina (muslimaske braće) i selefija, ali pored toga ništa im to nije koristilo već je vojska sve to poništila i uzela, razriješila parlament i uzela vlast u svoje ruke. Jeste, brate u pravu si islam ćemo uspostaviti preko institucija, samo što se ta institucija kod nas naziva džihad a kod drugih…?