Reply To: Odg: Fema.

#12624
AvatarAnonimno
Neaktivan

PITANJE:

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Ja sam diskutovao sa (jednim) čovjekom nastojeći da mu dokažem da se El-Kaida bori protiv Amerike i (svih) drugih koji su u savezu sa njom protiv islama, i da se bori kako bi islam zavladao, i da se bori u odbrani ove velike vjere islama.On je (na to) rekao: “Ako je ono što ti govoriš istina, zašto je onda ona radila sa Amerikom u ratu protiv Rusije? Amerika ih je snabdijevala sa oružjem.Oni su surađivali sa njima (Amerikancima) prije i oni nastavljaju to da rade i danas, samo se prikazuju kao da se bore za islam.

Moji dragi šejhovi, neka vas Allah zaštiti i sačuva i (neka) podari pobjedu islamu putem vas i hrabrih mudžahida poput šejha Usame bin Ladena, šejha Ejmana Zawahirija, i uvede vas u Džennet sa poslanicima, šehidima i ispravnim. Nadam se da ćete nas informisati o istini po ovom pitanju. Hvala vam puno.

Weselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Pitanje postavio Ašik-ul Šehada (onaj koji voli pogibiju na Allahovom putu)

ODGOVORILO ŠERIJATSKO VIJEĆE WEB STRANICE MINBER TEWHID WEL DŽIHAD

We alejkum selam we rahmetullahi we berekatuh

Neka te Allah blagoslovi naš dragi brate zbog tvoje želje i žara u nastojanju da objasniš istinu ljudima. Stalno imaj na umu govor: Zaista istina uvijek zasija i pobjedi, a laž uvijek izgubi i nestane.

Prvo, El-Kaida nikada nije radila sa Amerikom, niti u prošlosti, niti u budućnosti. Radije, ona je uvijek bila i nastavlja da bude neprijatelj broj jedan modernom idolu i tiraninu Americi. Zagovaranje ovakvih besmislenih tvrdnji je prevara, i (to) izgleda kao da on pokušava da napravi probleme. Ono što on govori nema osnove i ne treba falsifikat. Rečeno je sličnim njemu: “Postavi temelje pa onda argumentuj.” Ja sam siguran da se čovjek kojem se ti obraćaš oslanja samo na (vodeće) medije, o kojima mi najmanje možemo reći da su (nepošteni) otvoreni griješnici (pokvarenjaci).
Allah, subhanehu we te'ala je rekao:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ

”O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili pokajete.” (El-Hudžurat, 6.)

Stare audio kasete od imama mudžahida Usame bin Ladena, Allah ga sačuvao, su lako dostupne, i na njima on jasno izjavljuje da je Amerika neprijatelj, upozorava na njihove podle planove i poziva na džihad protiv njih i na ekonomski bojkot protiv njih.

Činjenica protiv koje argumentuje samo slijepac jeste da su vladari u oblasti ti koji najbolje odgovaraju ovom opisu. Oni su generacijama bili pomagači i sluge Amerike!

Drugo, nema sumnje da je bilo u interesu Amerike i njenih pomoćnika u oblasti da se mudžahidi bore protiv Sovjetskog Saveza. Oni su dijelili neke interese, i radi ovoga razloga, oni su prihvatili i podržali rat. Ovo nimalo ne znači da su oni bili pomagači i pristalice Amerike; radije, to je bila slučajnost da su oni dijelili interese. Kada su se ashabi borili protiv Bizantije, ovo je služilo interesima Perzijanaca; a kada su se borili protiv Perzijanaca, to je služilo interesima Bizantijaca. Međutim, može li neko tvrditi da su ashabi bili sluge Perzijanaca ili pomagači Bizantijaca?

Treće, istina je da je Amerika dostavila nešto oružja režimima u oblasti, a ti režimi su zauzvrat prodali nešto od tog oružja nekim grupama, pored El-Kaide, koje su bile umješane u rat. Međutim, da li ovo sitno kupovanje oružja čini nekoga zločincom, agentom ili izdajnikom? Allahov poslanik sallallahu alejhi ve sellem je posudio neke oklope i oružje od Safwana bin Umeijja, pagana, za bitku na Hunejnu. (bilježi Ebu Dawud, Nesa'i,Ahmed i El-Hakim, koji kaže da je to sahih prema uslovima Muslima, ali ga on ne prenosi od njega (Nasb El-Raja, El-Zeila'i, t.3, str. 377). Hoće li čovjek kojem si ti govorio reći istu stvar za Poslanikovo posuđivanje oklopa i oružja od Safwana kao što je rekao o onima za koje on tvrdi da su se okoristili od Američkog oružja? Slava Allahu! Zaista je ovo velika laž!

A naša zadnja molitva glasi: Hvala Allahu, Gospodaru svjetova.

Šejh Ebu Humam, Bekr bin Abdul-Aziz El-Athari, Član, Šerijatsko Vijeće

Najnoviji članci

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes