Reply To: Odg: FOTO: Razlika između Allahove i šejtanove vojske

#9252
Anonimno
Neaktivan

M-u-s-l-i-m-a-n post=3712 wrote: Selam ‘alejkum

Sto se tice drzave kako dobija ime islama i kufra islamski ucenjaci su pojasnili ovo.
Drzava u kojoj vlada serijat dobija ime Islama, makar u njoj zivjeli vecina kafira, i drzava u kojoj vladaju laicki zakoni je drzava kufra, makar u njoj vecina sacinjavali muslimani. Na osnovu zakona koji vlada u zemlji drzava dobija ime.
Ovo je moje shvatanje, ako neko smatra da griijesim u necemu neka me ispravi i neka mi iznese dokaze, ja sam spremam da prihvatim.

inshaAllah ako ti nije tesko objasnit ces mi ako je ovo temelj u Seriatu da drzava dobija ime islama il kufra na osnovu zakona koji vlada njom,kakav propis ili ime imaju onda stanovnici te drzave.

We alejkumusselam

Kao prvo smatram da je malo nepravedno sto si kopirao prvi deo moga govora i zadnji deo moga govora bez pojasnjenja koje je bilo u sredini, jer ispada da u taj prvi moj deo govora nisam dovoljno ubjedjen.

Kao sto sam rekao da u drzavam koje nikada nisu bile Islamske je osnova da su stanovnici kafiri, tako smatram da je osnova u Islamskoj drzavi da zive muslimani opcenito, ako je poznato da zive i nemuslimani u toj drzavi, onda kao sto pravim izuzetak u nevjernickim zemljama kada vidim ljude sa obelezjima Islama, tako bih isto pravio izuzetak u serijatskoj drzavi kada bi vidio ljude sa obelezjima nemuslimana i smatrao bih ne muslimanima.

Ovo sam spomenuo iz razloga sto je korisnik sa nickom Remha rekao da je osnova da su stanovnici Jemena aslu kafiri, bez ikakvog izuzetka i pojasnjenja, a opste poznata stvar je da u Jemenu zive muslimani, zato se neslazem da je osnova u Jemenu da su aslu kafiri.

Nego ja sam trazio da me isprave ako sam pogrijesio i da sam spremam da prihvatim dokaze, a sada svako moze da razmislja sta ceme pitati kako bi me zbunio, ono sto pisem u to sam ubjedjen, ono sto mi nije dovoljno jasno nije mi ponizenje da pitam za to.