Reply To: Odg: I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić) Reply To: Odg: I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić)

#12623
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ne smatram da su rijeci poput “Ova drzava stvarno trazi belaja” ista doprinjele pogorsanju situacije braci, niti je nuzno dano-nocno pojasnjavanje takvih citata. Jer cinjenica je da je onom ko uznemirava Allahovog prijatelja Allah objavio rat! Allahova srdzba je nad takvima i Allah ce da se pozabavi sa njima. Pogledaj samo zemljotrese koji su se izdesavali ove godine. Mislis da sipovci nisu bili medju onim koji su letjeli iz kuca na ulice u strahu za svoje mizerne i prodane dushe?

I u tom kontekstu je vjerujem i Salahudin spomenuo taj citat. A sto se tice “govora u pravo i vrijeme i na pravom mjestu”, tom logikom mnogi razmisljaju i smatraju portal putvjernika najvecim sebebom svim “neugodnostima” kojima su izlozeni. Sto se vise istina govori sve ce vise bit onih koji od istine bjeze iako zarko zele da budu dio nje.

Davno smo govorili i nije visak iznova ponavljati da ovaj put nije za svakog jer nije lahak, jer istina je uvijek bila gorka, ali samo i samo ona je radjala zdrave plodove – plodove koji ne truhnu pod uticajem vremena i okolnosti, kao sto je to bilo sa mnogima koji su od rijeci istine malo “ohladili”, brade malo pobrijali, el wela wel bera malo okolnostima prilagodili… itd.

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes