Reply To: Odg: I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić) Reply To: Odg: I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić)

#12622
AvatarAnonimno
Neaktivan

Wallahi kod mene imaju vise postovanja cetnici i ustase od takvih kao sto si ti, jer oni stoje iza svojih vjerovanja, ubjedjenja i ciljeva.

Salahudine iako je nik carskaVojska poznat od ranije po svojim stavovima i provokacijama, misljenja sam da si ovdje malo pretjerao sa ovom izjavom.
Shvatam da nekad prorade emocije zbog ocite nepravde koja se danas cini muslimanima, ali te emocije nikako nesmiju preci granice jednog muslimana. Cak i da osobu pod nikom carskaVojska smatras munafikom, propis munafika je na dunjaluku musliman a na ahiretu kafir. Tako da opet nisi smio dozvoliti da te ponesu emocije i da napises ono sto si napisao.
Ja licno ne vidim u njegovom zadnjem postu da je negdje pogrijesio, iako si mozda ti taj post shvatio kao provokaciju.Srdzba je sejtanov veliki prilaz covjeku i njegova velika spletka.Sejtan se poigrava sa ljutim covjekom kao djeca sa loptom. Istinska snaga je kontrola duse kada se naljuti,tako da neizgovara ruzne rijeci i ne postupi prema srdzbi.

Nije snazan ko savlada ljude,snazan je onaj ko se savlada u srdzbi.(Muttefekun alejh)

Poslanik s.a.v.s. prosao pored ljudi koji su se hrvali,upitao je: Hocete li da vam ukazem na nekog jaceg od njega?To je covjek koga je neko naljutio pa on sakrije srdzbu i pobjedi i svog i sejtana covjeka koji ga je naljutio.(Fethul Bari)

Neki covjek je rekao Poslaniku s.a.v.s: Uputi me na djelo koje ce me uvesti u Dzennet?Rekao mu je: Ne ljuti se i dobit ces Dzennet.(Tabarani

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes