Reply To: Odg: I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić) Reply To: Odg: I opet se terorisu Allahovi robovi (uhapšen Bilal Bosnić)

#12720
AdminAdmin
Keymaster

Šebab post=7550 wrote:

Ovo su zamke onih koji se bore protiv Islama i muslimana na nasim prostorima, nebi li im se autor komentara javio emajlom da se pravda nije tako mislio, i da mu preko IP adrese otkriju lokaciju i “pomognu” SIPI u borbi protiv nekakvih “potencijalnih”.

Autor im se može javiti putem Tora i oni neće znati za njegovu IP adresu, stoga je pravdanje nečijih nedozvoljenih postupaka nekakvim misterioznim opravdanjima samo znak koliko se duboko zaglibilo u nerazumijevanju nekih osnovnih stvari o kojima mnogi toliko vole da pišu i govore.

Da se razumijemo, kafiri će vrijeđati i napadati muslimane, tačno da nijedan musliman na svijetu ne izgovori ništa po kafirskim zakonima nedozvoljeno. Međutim, Salahudinu se ne može naći opravdanje za njegov post, ako je njime ciljao ono što su kafiri shvatili. Ako iko u ovakvim situacijama treba nekome da prijeti onda su to vođe muslimana, a ne “noname” članovi foruma, i to foruma i sajta koji se redovno posjećuje od zlonamjernika, koji traže i slamku kako bi se za nešto uhvatili, pa dvosmislenim komentarima (poput Salahudinovog) daju značenja koja njima odgovaraju, a sve kako bi postigli svoje prljave islamofobične ciljeve. U ovome im osobe poput Salahudina zdušno pomažu.

Gdje li je nestala mudrost muslimana!?

Usput da se zahvalim srbo-fašističkim i ostalim medijima koji su još jednom izreklamirali naš sajt, “objektivno” i “profesionalno” pripisujući dvosmisleni stav jednog člana foruma administraciji sajta.

Allaha molim da njihove spletke njima samima vrati, i da ih iskusa onim gde ih najvise boli, da im odvoji njihovu djecu od njih, pa da osjete gorcinu spletki koje prave.

Amin!

Dostojanstvenije bi bilo stvoje strane da se njemu licno obratis i kazes to sto imas, a ne da moj komentar koristis da bi istreso ono sto imas.

Dragi brate, vjerujem da i sam znaš da sam se bratu već obratio i kazao “to što imam” (a čija je srž ono što sam gore napisao), a razlog zašto sam uzeo tvoj post jeste što si samo ti napisao o otkrivanju lokacije preko IP adrese, pa nisam mogao uzeti drugi post kao referentni. Ako smatraš da sam te time uvrijedio, tražim halala od tebe.

a ne da moj komentar koristis da bi istreso ono sto imas

Ja, dragi brate, nisam ništa istresao, već samo pokušao prozboriti govorom razuma a ne vriskom osjećanja. Kada jedan musliman izgovori istinu od koje niko nema koristi, već mnogi mogu imati štetu (ili imaju štetu), onda se takav govor smatra nedopustivim. Više od 10 godina aktivno pratim vijesti i događaje iz svijeta islama i sa džihadskih frontova i braća su više puta pisala o nepromišljenim postupcima pojedine hamasli braće koji su nerijetko koštali života na desetine muslimana i mudžahida. Živimo u vremenu kada ummetu nisu potrebni navijači, već igrači, i svako navijanje koje ide na štetu igračima je štetno, makar onaj koji navija mislio da čini dobro djelo. Naravno, ne pokušavam da kažem da je Salahudinova izjava tako strašna, jer da jeste osudio bih je isto tako strašno, ali ono što želim da kažem jeste da nije junaštvo u iznošenju ishitrenih stavova, a praksa je pokazala da mnogi vlasnici takvih stavova nikada nisu otišli dalje od prijetnji iza monitora. (Opet, ne smatram da je brat Salahudin od njih, da me ne bi opet “blago nasihatio”).

صلاح الدين post=7553 wrote: @RPG (mudri)
Esselamu alejkum we rahmetullah we berekatu.

We alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu.

Sta je moj ahi, sta si se prepao???? Jesi jesi prepao si se.

Neka oči kukavice nikada ne nađu mira! Ja se tako mi Allaha nisam NIMALO prepao, jer da sam od onih koji se prepadaju, za ove četiri godine koliko vodim ovaj sajt, trebao bih umrijeti od straha.

Ova stranica je bila napadana kako medijski isto tako i hakerski od strane neprijatelja Islama i prije mene a bit ce i posle mene.
Muslimani ove drzave su bili terorisani i prije moje a biti ce i posle moje izjave.

Ne slažem se sa ovim rezonovanjem, jer isključuje propisanu mudrost od Allaha, kojom je Allah obavezao svoje robove. Tako, ti možeš otići i napiti se alkohola i prebijati ljude po ulici, a kada kafiri budu počeli pričati o “pijanom vehabiji koji teroriše ljude i o opasnosti od vehabizma”, ti ćeš, kada se otrijezniš reći kako su kafiri govorili protiv muslimana i sljedbenika sunneta i prije tvog djela i da će isto nastaviti i nakon tvog djela.

Kafiri će hapsiti, ubijati i maltretirati muslimane do Kijametskog dana, a šta ćeš ti reći Allahu ako si sebeb nanošenja zuluma makar jednom muslimanu!? (Ovo “ti” je bezlično “ti” i odnosi se na svakog od nas)

Sa kafirske strane gledista, moja izjava nije nista veca prijetnja za bezbjednost drzave od sveukupnog koncepta ove stranice.

Vidiš brate, ova izjava ti je u kontradikciji sa prvom (da sam se prepao).

Hajka na muslimane je malter ne u punom jeku. Jedan od razloga je sto mi mudrujemo. Ali mudrujemo samo zato sto se jos nije desilo to da nekome od nas licno uhapse ili odvedu nekoga kao babu ili brata gdje cemu dati dobar degenek samo zato sto slusa jedne od nasih sejhova ili posjecuje ovu stranicu. Mislim kad bi se reagovalo samo stim povodom, da bi to bio pravo munaficki od nas. Zar ne reba da nas boli kad to rade bilo kome od muslimana a pogotovo nekom od shejhova kojih mi imamo toliko da ih na prste mozes izbrojati?

Dakle, pošto mi nismo nikome zaprijetili, nas ne boli hapšenje braće i šejha Bilala – ovo je ono što slijedi iz tvoje izjave, iako ti možda nisi htio da to kažeš. To što su neki osporili tvoju izjavu, ne znači da njih ne pogađa hapšenje braće, ili da ih pogađa manje no tebe. Ako ovo treba da dokazujem, onda ćemo zapasti u smiješne situacije.

Sto se tice moje izjave: “ova prokleta drzava stvarno trazi belaja”, vidim da se neki trude da je prokomentarisu kao dvosmislenu. Iz neke mudrolije ko eto kako bi mi imali jos jedan bezbjedan dan na mehkom i u toplom.

Tvoja izjava je tvoje vlasništvo na dunjaluku i ahiretu, a naše “mudrolije” su izrečene kako bi braća, a i ti, i dalje pisali iz “mehkog i toplog”, a ne kako bi zaštitili sebe. Pa zar nisi rekao da je koncept sajta opasniji od tvoje izjave!? Pa kako možemo štitti lakat, a glava već odavno izložena i nesigurna!? Zar nas optužuješ za bezumnost?

Sa druge strane strasno sam razocar u tebe. Nisi siguran u sebe i u svoje stavove jos od kad je bila tema “zukorlic” pa ti nije bilo jasno jeli mushrik ili nije sve dok ovaj otvoreno nije priznao da podrzaje pedere. Za svoju nesigurnost vadis se terminologijom kao sto je “mudrost”.

Kako ja mogu pozivati ljude u ono što sam nisam siguran? Meni je zaista žao što ti spornoj raspravi nisi pristupio hladne glave, jer da jesi, ne bi imao potebe da me potvaraš. Stav kojeg sam iznio u toj raspravi i dan danas imam, a potvrdio sam ga kod daije koji najbolje poznaje akidu i ove mesele na našim prostorima. Naravno, ti možeš biti drugačijeg stava, ali nije primjereno svoje neistomišljenike optuživati za ono što nije pri njima.

Za svoju nesigurnost vadis se terminologijom kao sto je “mudrost”

Pazi, brate, da ti riječ mudrost ne postane noćna mora, poput riječi tekfir za murdžije, pa da zamrziš svakog ko spomene riječ “mudrost”. Tačno je da su mnogi zloupotrijebili ovu riječ, ali nam ovo ne daje za pravo da negiramo mudrost u islamu ili da se sa tom riječi ismijavamo.

Ovo je moj zadnji post. Stim jos jedna manje “usijana glava” za tebe da mozes mirno spavati i voditi ovu stranicu.

Allah te nagradio na tvom dosadašnjem zalaganju i trudu od kojeg smo se i te kako okoristili. Nedostajaćeš nam sigurno, ali mi poštujemo tvoju volju. Voljeli bismo kada ti ne bi otišao.

Molim Allaha pomogne i ucvrsti vjernike i da nas sve zastiti od spletka kafirskih.

Amin!

Esselamu alejkum we rahmetullah we berekatuhu.

We alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu dragi brate.

Najnoviji članci

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes