Reply To: Odg: Ibn Tejmije

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Ibn Tejmije Reply To: Odg: Ibn Tejmije

#10739
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ovo su te stvari koje ne mogu da razumijem , na jednoj internet str. citam kako Ibn Hadzer pise sve najbolje o Ibn tejmiji dok na drugoj stranici citam kako Ibn Hadzer kudi istog covjeka!

We alejkumu Selam,

Tvoja zbunjenost ne moze naci na opravdanje ukoliko si upoznat sa tukjaskom akidom shija, ali i sufija, te sa Allahovim sunnetom da Svojim robovima uvijek salje neprijatelje koji ce njihove casti i ugled pokusati pogaziti, narodu ih kao sljam predstaviti.

U vjerodostojnost pisma koje si iznio ne da sumnjam, nego sam ubijedjena da je izmisljen i potvora na imama ez-Zehebija, kao sto izmisljaju i potvaraju na imama cijelog ummeta, tj Poslanika salAllahu alejhi we selem, pa zasto da postede nekog nebitnog u poredjenju sa Allahu najdrazim bicem!

Jedna od meni najsramotnijih potvora na shejhul Islama jeste od ibn Batute a narocito kako ga je Allah ponizio razotkrivsi njegovu laz, i po tome ucinio da se spominje do Sudnjeg dana. Ali zanimljivo i dan danas se sufije pozivaju na ibn Batutinu potvoru, a kada im se spomenu cinjenice pocnu vrijedjati. Bas je nedavno jedan brat ovdje pobio sufiju sa ovim (dole) odgovorom u vezi Ibn Batute, da bi sufija na to poceo proklinjati vehabije i to vriskom. A to sve pred insanom koji je isto tako bio u nekim nedoumicama. Na vrisku i uvrede sufije, brat se obratio drugom i samo mu postavio logicno pitanje: ‘Zar je ovo odlika onih na hakku?!” Bratu je bilo sve jasno.

U nastavku evo nekoliko potvora na shejha i refutacije istih:

http://www.sunnahonline.com/ilm/seerah/0048.htm

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes