Reply To: Odg: Ihvanijsko-murdžijski lav pisao predsjedniku Izraela

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Ihvanijsko-murdžijski lav pisao predsjedniku Izraela Reply To: Odg: Ihvanijsko-murdžijski lav pisao predsjedniku Izraela

#10926
Avatar
Anonimno

“S dubokom zahvalnošću sam primio vaše čestitke povodom svetog mjeseca ramazana”, napisao je Mursi.

Mursi je predsjednik Egipta i on, izmedju ostalog, sprovodi vanjsku politiku svoje zemlje.
Njegova prepiska sa svim poglavarima u drugim drzavama, pa i sa Izraelom, je klasicna diplomatska prepiska uz postivanje odredjenih diplomatskih uzusa koje primjenjuju sve drzave na svijetu. Pismo je napisao neko od njegovih savjetnika, a on parafirao, jer predsjednik nema vremena da se bavi ovakvim stvarima.

I sta je onda trebao uraditi Mursi kada je dobio pisma cestitki od mnogih nevjernickih zemalja? Ignorisati tu diplomatsku uctivost?
Sta li ce tek biti kada Mursi posalje Izraelu cestitku u povodu nekog njihovog praznika, ili krcanima za Bozic?
Mozda bi on trebao promijeniti diplomatsku praksu i na pocetku svakoga svoga pisma upucenog nevjernickom vladaru istog tog vladara i sav njegov narod pozvati da prihvate Islam, pa tek onda u nastavku napisati ono sto je svrha tog pisma?

Novo na sajtu

video

Afganistan: U odvojenim napadima, talibani ubili ili ranili 7 američkih i...

Talibanski infiltrator ubio i ranio 7 američkih vojnika u Ghazniju Glasnogovornik talibana Zebihullah Mudžahid objavio je kako je njihov borac koji se infiltrirao u afganistansku...
tewhid-islam

Bez tewhida nema islama