Reply To: Odg: Iranski ambasador kod Cerića

#9306
Anonimno
Neaktivan

carskaVojska post=3764 wrote: Francuska burzoaska revolucija iz koje se rodila sekularna drzava, dogodila se 1789 do 1799 tj prije nesto vise od 210 godina. Koliko je bilo muslimana i koliko je bilo ucenjaka u ovih 210 godina koji su skontali da je u pitanju sirk? Nekoliko desetina ucenjaka, Allah najbolje zna. Sistem novca baziran ni na cemu postoji tek od 1971-e godine, tj posljednjih 40 godina. Poslanik a.s. je koristio zlatni i srebreni novac koji je imao unutrasnju vrijednost, a mi koristimo papirni i elektronski koji nema nikakvu vrijednost i stvara se iz nicega. Kako ocekivati da ulema shvati da je ovo sirk kad nisu shvatili da je sekularizam sirk?

Sekularizam je širk, ali šta je bila Francuska prije revolucije? Zemlja kojom upravlja crkva, jel tako? To nije bio širk?

To što su razbili Hilafet (izvana i iznutra) i razbili muslimane na plemena i nacije i nametnuli im sekularni sistem je druga stvar i od tog momenta postoji prava ulema koja poziva na hilafet i upozorava da je sekularizam širk i murdžijska ulema koja poziva na pokornost vladarima mušricima.