Reply To: Odg: Islamska država Iraka jača nego ikad

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Islamska država Iraka jača nego ikad Reply To: Odg: Islamska država Iraka jača nego ikad

#7797
AvatarAnonimno
Neaktivan

Džuzdžan post=2022 wrote: Za samo nekoliko dana islamska država sprovela preko 150 napada u južnom vilajetu

Nakon sramnog poraza i povlačenja američke vojske iz Iraka, šitsko safevijska vlada se našla pred još jačim i nemilosrdnijim udarima i napadima mudžahida islamske države Iraka. Islamska država Iraka je uspjela da ponovo povrati svoju snagu i moć iz vremena šehida (inšaallah) Ebu Musaba ez-Zerkavija i postane još jača.

U prilog tome govori i činjenica da je u zadnje vrijeme svrgnut veliki broj viskokih šitskih zvaničnika, funkcionera i voljnih lica. Šta više i sam Nuri el-Maliki nije bio pošteđen nekoliko atentata mudžahida islamske države Iraka ali je Allahovom odredbom uspio da se spasi iz zamki pripremljena od islamske države Iraka.

U zadnjih nekoliko dana islamska država je okrenula ofanzivu „Osveta ubijenim i zaraobljenim zatvorenicima ehlu sunneta“ koja je došla kao rezultat ubijanja i zatvaranja velikog broja ehli sunneta od strane vlade Nurija el-Malikija.

Islamska država Iraka je izvela čak 150 akcija u južnom vilajetu na vojne i policijske ciljeve. Upotreblljeno je nekoliko automobila bombi, izvršen je napad na nekoliko punktova i kuća šitskih zvaničnika, oficira kao i pojedinih otpadnika ehli sunneta koji su kao špijuni radili za vladu Nurija Malikija. Svrgnuto je nekoliko velikih zvaničnika i oficira viskog ranga, što je u redove šija unijelo veliki strah i paniku.
Ministrastvo informisanja Islamske države Iraka je u obaveštenju iz četvrtog marta tekuće godine obavijestilo muslimane i širu javnost o tim napadima spominjući detalje svih 150 akcija.

Jedna od tih akcija koju je zabilježila kamera jeste i akcija na Kerbeli u kojoj je najprije eksplodiralo auto da bi nakon okupljanja šitske vojske i policije eksplodiralo i drugo i nanijelo veliki broj žrtava i ranjenih.

A o tome koliko se isplati izazivati muškarčine islamske države Iraka pogledajte ovaj snimak.

http://www.youtube.com/watch?v=EOrZKbuxxpc&feature=player_detailpage

Ja izazivam Al-kaidu da dođu ovdje, u pustinji ili u gradu, gdje god hoće. Ja ih izazivam da se pojave u Enbari, i da jedan od njih oglasi da je osvojio jedan pedalj Enbare. Ja ih izazivam, svakog posebno.

Zadnje eksplozije koje su pogodile Enbaru na zapadu Iraka odnijele su život komandira policije Tarika el – Asela
Mi, lavovi islamske države Iraka se danas nalazimo u pustinji Enbare u logoru…

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes