Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Jusuf Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!” Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

#8308
AvatarAnonimno
Neaktivan

Mnogi se pripisuju menhedzu ehli sunneta samo zbog brade i skracenih nogavica, a ubjedjenje im je poput lista koji plovi po povrsini vode, svaki cas mu prijeti opasnost od potonuca.

Iskusenje koje je mnoge zadesilo jeste to sto su se mnogi vezali slijepo za imena, pa kada bi ta imena javno uradili kufr, ili dozvolili kufr, ili pozvali u kufr ti miskini bi ih sa odusevljenjem slijedili, i mislili bi i dalje da na taj nacin slijede istinu, sejtan ih je obradio.

Mnogi vode rasprave o parfemu koji ima alkohol dali je dozvoljeno koristiti ili ne, i iskazuju zestinu u ukoru na koristenje istog, a na drugu stranu kad im se spomene da musliman ne smije da glasa onda ih vidis kako pocnu da buncaju kako ima “uleme” koja je to dozvolila, i onda da bi opravdali svoje slijepilo i svoj bijedni hal u kojem su zapali pocnu histericno da te optuzuju da si upao u tekfirovske shubhe, onda te pocnu savjetovati da se bojis Allaha sto preterujes u vjeri, a mnogo su prijeci da sami sebe kazu da se boje Allaha sto vrata sirom otvaraju kufru, ali ne neko “ucen” je to dozvolio i ti nemas pravo da se suprostavis tome, jer ko si ti da se suprostavljas, sta si od skole zavrsio, i jos mnoga buncanja od kojih mi dodje na povracanje kad ih cujem.

Najpokvareniji su oni koji su nesto od istine naucili i to pomijesali sa neistinom, i tu istinu koriste u dokazivanju neistine, a po potrebi to malo istine koriste da bi zavarali one koji ih slijepo slijede da im dokazu kako su oni na istini, i svako ko ne misli kao oni da je na zabludu.

Svi se pozivaju na neko jedinstvo, a kad se sagleda malo realnije, malo dublje dolazi se do zakljucka da oni koji pozivaju u jedinstvo, ustvari oni preko toga zele da nametnu drugima svoje stavove, a jedinstvo i briga za ummet im je dobar izgovor za to.

Malo gde se mogu naci principijalni i dostojanstveni ljudi koji se ne sluze podlim i niskim stvarima protiv svojih neistomisljenika, samo se gleda da se zabije noz u ledja nestomisljeniku, i na taj nacin misle da su mudri i da im dawa uspijeva, samo cemo vidjeti kod Allaha dali je bas tako.

Cesto razmisljam da neka od strana ima moc i vlast sta bi uradila sa neistomisljenicima, dali bi imali imalo sazaljevanja prema svojim neistomisljenicima, prema kafirima ne sumnjam da bi imali.

Mnogi optuzuju druge za haridzizam, a toj istoj optuzbi pokazuju takvu mrznju sa tom optuzbom i nacinom na koji je upucuju da sticem utisak da su haridjije za njih “mala maca”.

Sta covjeku preostaje da uradi kada realno sagleda situaciju i stanje u kojem smo se nasli.
Ja mislim da je najbolje da se covjek pozabavi sobom , i da se trudi da jos vise bude pokoran Allahu, a Allah ce dati da istina izadje na vidjelo, jer nekada Allah daje iskusenja da neki koji su za zabludu padnu na ta iskusenja, pa molim Allaha da iz svakog iskusenja izadjemo cvrsci i pokorniji Allahu, i privrzeniji Allahovoj vjeri.

Dusa boli covjeka kad vidi kako pod izgovorom Islama ruse se temelji ove vjere, a Islam je cistoca od svake prljavstine, i on je savrsena vjera, a demokratija je lazno bozanstvo koje se obozava danas pored Allaha, i oni koji zele da spoje Islam sa shirkom nece im uspjeti koliko god se trudili, jer Allah cuva ovu vjeru, a ne neki pojedinci, kada bi bila na ljudima odavno bi je iskrivili kao sto su to uradili ehli kitabije.

I zato neka zna svaki prkosnik koji izmislja lazi na Savrsenu vjeru, da ce se vratiti Stvoritelju koji je Jedini imao pravo da propisuje vjeru i da se obozava, neka zna da ce stati pred Gospodarom da mu sudi.
I ovde iskazujem mrznju prema svakome ko iskrivljuje vjeru Allahovu, cinio to namjerno ili nenamjerno, mrzim ga u ime Allaha zato sto sam zadovoljan Allahom kao Gospodarem, Islamom kao vjerom, i Muhammedom sallallahu alejhi we sellem kao Njegovim Poslanikom.

Najnoviji članci

Želi svome bratu ono što želiš sam sebi

0
Iman vjernika neće biti potpun sve dok svojoj braći vjernicima ne bude želio što i sam sebi priželjkuje. Uzvišeni kaže: "Samo su vjernici braća."1 Ibn Kesir,...

Pratite nas na Facebooku

5,585LikesLikes