Reply To: Odg: Juso Qaradawi: “Demokratija nije kufr – nevjerstvo!”

#8286
AvatarAnonimno
Neaktivan

Vekas post=2658 wrote: Da pojasnim. Pitanje lojalnosti Islamskoj drzavi je nesto sto je obavezujuce za sve muslimane. Kaze se da makar Halifa bio los i pokavrenjak narod je duzan da bude pokoran vlasti. Ta pokornost nije radi Halife nego radi Islama i Islamske drzave. Allah ne voli nered na zemlji tako da strpljenjem svakome dodje kraj pa cak i losem vladaru. Mi se muslimani moramo odvojiti od Haridzija jer Haridzije su velika opasnonst jer oni se infiltriraju unutar muslimanskog Ummeta i podsticu na nepokornost Islamskoj drzavi. Narod mora biti vjeran i narod mora biti zreo u svojim postupcima kako bi mislio na balgostanje u zemlji a ne radi toga sto radi vladar zemlje. Vladaru zemlje je najteze jer njemu je Allah podario odgovornosti za svoj Ummet i on mora misliti mnogo o svojim postupcima kako bi zaradio Dzennet na onom svijetu. Kad je narod pokoran u Islamskoj drzavi onda strane sile ne mogu zavadati muslimane i muslimani su bezbjedni od gradjanskog rata. U tome lezi smisao pokornosti Islamskoj drzavi.

Pored pokornosti Islamskoj drzavi u to se ubraja i pokornost Islamskim autoritetima u neislamskim zemljama. Islamski autoriteti su zamjena Islamskim vladarima koji ne mogu dotaci teritorije u kojima muslimani zive ali umjesto tih vladara su prisutni Islamski autoriteti koji predstavljaju muslimane u neislamskoj drzavi. Zato muslimani su duzni biti pokorni Islamskim autoritetima pa makar bili oni i losi predstavnici sve u cilju muslimanske sloge i jedinstva.

Vekase, ako si iskren sa Allahovm, pred tobom je marljiv rad u učenju vjere. Muslimani su dužni pokoravati se vladaru kojije musliman. Ako vladar prestane biti musliman, on gubi velijstvo, tj. pravo na vladavinu. Što se tiče učenjaka, poznato je šerijatsko pravilo kojeg, vjerujem, i sam znaš: NEMA POKORNOSTI STVORENJU U NEPOKORNOSTI STVORITELJU. Dakle, ne može se “u cilju muslimanske sloge” prelaziti granice i biti nepokoran Allahu! Na kraju, kakvo će to jedinstvo biti, kavi će to “ujedinjeni muslimani” biti, i kakva će ta snaga biti ako su se muslimani ujedinili oko zablude ili zabludjelih učenjaka.
Po tebi ispade, da se mi moramo pokoriti Kardaviju zarad jedinstva muslimana, makar on bio loš?? I to u trenucima kada postoje čestiti šejovi koji zalužuju da budu vođe ummeta!

Pročitaj o Kardaviju ovo djelo: http://www.putvjernika.com/Downloads/func-startdown/938.html

I dodaj ovome sljedeće Kardavijeve bisere:
– ohalalio kamatu na Zapadu: ako čovjek nema svoju kuću ili stan, onda može podici kamatni kredit za stan/kuću.
– dozvolio učešće muslimana u američkoj vojsci koja napada Afganistan 2001.
– dao podršku ruskom psu Ramzanu Kadirovu i kritikovao kavkaske mudžahide
i zadnja, gora od svih ostalih:
– Demokratija nije kufr!! što govori o tome da Jusuf nije spoznao Allahov din, niti zna njegove temelje. To što ga je ihvanijska Al-Džezira ispopularisala, kao što su turski mediji ispopularisali “mehdija” Haruna Jahju, nije dokaz da je Kardavi musliman, a kamoli učenjak koji treba da se slijedi.

(A Salahudin svakako treba da otupi oštricu svoga mača u ophođenju sa neistomišljenicima i da se sjeti Allahove milosti prema sebi)

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes