Reply To: Odg: Kad DW odredjuje ko je musliman

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Kad DW odredjuje ko je musliman Reply To: Odg: Kad DW odredjuje ko je musliman

#12328
AvatarAnonimno
Neaktivan

Es selamu alejkum

Po pitanju integracije muslimanskih doseljenika u Njemačkoj se uglavnom očekuje od musliman da napuste određene prakse i vjerovanja koja su nepoželjna u njemačkom društvu te se od njih traži da prihvate sistem vrijednosti koji dominira u tom podneblju. Znači pod terminom integracija se ustvari misli na asimilaciju.

Nema sumnje da čovjek koji vjeruje u Uzvišenog Allaha i Sudnji dan mora da praktikuje svoju vjeru kako u kućnom ambijentu tako i na ulici, radnom mjestu i bilo gdje da se nađe.

Ali s druge strane mnoga braća i sestre koja žive u toj zemlji ne žele da uče i da se koriste njemačkim jezikom ( valjda da ne ne zapali u oponašanje nevjernika!? sic), ne tragaju za radnim mjestom kako si sebi i svojoj porodici obezbijedili ono što im je Uzvišeni Allah svojim kaderom odredio od opskbe nego žive od socijalne pomoći, mnogi od njih se bave “sumnjivim aktivnostima” koja valjda zato što svako mora činiti idžtihad (??? ) sebi ohalaljuju, poput raznih prevara, falsifikovanja dokumenata pa čak i do teških krađa, pravdajući se da je to eto ustvari imetak muslimana koji su nevjernici bespravno otuđili.
Tu su skupine momaka ( hardcore gangster selefije )koji uglavnom samo pričaju o džihadu koji je vrhunac islama i jedno od naboljih djela koja musliman može da učini ( nema ništa protiv govora o džihadu ali postoje još mnogi segmenti islama o kojima se može i treba pričati) a nisu u stanju ni suru Fatihu da ispravno prouče ( ali su obavezni da čine idžtihad da ne bi, ne dao Allah nekoga slijepo slijedili : ) ), koji pred kamerama mašu leptir-noževima te se prepoznaju po smrknutim licima i osornim i grubim ponašanjem kako prema domicilnom stanovništvu tako i prema muslimanima koji nisu njihovi istomišljenici, etiketirajući ove druge u rasponu od, najteže kafirom a najblaže murdžijom.

Ti mladići nesvjesno potkopavaju ionako lošu sliku o islamu u društvu i htjeli to priznati ili ne, svojim džehlom i ahmaklukom, odvraćaju ljude od islama, tako što predstavljaju islam kao religiju u kojoj je glavni moto: ” VAŽNO JE DA GORI!!!

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes