Reply To: Odg: Kako i na koji način raspravljati sa Sociolozima i ostalim Filozofima

#7312
Anonimno
Neaktivan

a ja sam mu naveo hadis gdje Poslanika savs kaže da nas između širka i kufra dijeli samo namaz pa ko ga ostavi…Na što je on začuđeno gledo

Rekao je Allahov Poslanik salAllahu alejhi we sellem ‘Prenesite od mene makar jedan ajet’

Poenta necutanja na ispade doticnog nadri profesora nije nadmudrivanje u raspravi nego obznanivanje istine i neskrivanje iste. Tugu i strah koji si osjecao poslije nisu nista drugo do shejtanske vesvese sto je opet znak imana. Allah te je pocastio takvim tokom dijaloga da je ucinio da uspostavis dokaz protiv svog prof kao i svake individue prisutne u tom trenutku. Dokaz u najbitnijoj stvari na nebesima zemlji nakon ispoljavanja kelime i shehadeta. Na Sudnjem danu ce meleki dzehenema njene stanovnike pitati ‘Zar vam nisu dolazili poslanici’ ‘Zar vam nisu vijesti donosili, opominjali vas, pozivali????

Ti si sa sebe skinuo obavezu ispred svih prisutnih, odbranio si istinu na najbolji nacin na koji si umio, uspostavio si dokaz protiv i materijal za razmisljanje svim prisutnim.. samo jednim hadisom. Da ne spominjem ostatak odgovora koje si mu uputio a koji su svaki na mjestu i koji tvom profesoru nisu ostavili prostora osim da nepovezano blebece. Ne misli da je to promaklo prisutnima. I ne misli da tvoja odbrana Allahovog dina nece rezultirat hajrom. Ne tako mi Allaha ono ce dati svoje plodove, za koje ces saznat mozda tek na Sudnjem danu.

Prenio si rijeci resulAllaha salAllahu alejhi we sellem, a uputa je od Allaha.

Ashabi nisu imali nikakvo znanje kada su primili islam, ali to ih nije sprijecilo da pozivaju svoju rodbinu i prijatelje. Nisu komplicirali, nego su samo na najljepsi nacin istinu dostavili, jednostavno.

Dostavljanje istine i rasprava su dvije sasvim razlicite radnje. Receno nam je da se klonemo rasprava sa neznalicama a istinu da dostavimo.

Molim Allaha da svoje stajanje uz istinu dok su drugi shutili nadjes kao vrlo tesko djelo na mizanu na Sudnjem danu. Amin.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes