Reply To: Odg: Kako je špijun Suljo Bahtić ohalalio špijuniranje za tagute

#6721
Anonimno
Neaktivan

FFORI post=891 wrote: “Nije pravi vjernik onaj koji ne shvati mjesto i prostor u kojem živi”

Donesi ocjenu ovog hadisa. Malo me ovo podsjeca na onu izjavu “tradicionalnih” muslimana da se islam treba prilagodjavati vremenu i mjestu. Opet, donesi ocjenu hadisa da bi ga mogli prihvatiti ako ga je zaista rekao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem.

FFORI post=891 wrote: i ne zaboravimo hadis “Moj ummet se neće složiti oko zablude”,

Tacno, mi se nikad necemo sloziti sa onima koji pozivaju nacionalizmu umjesto da pozivaju slijedjenju samo Kur'ana i sunneta.
Nikad se necemo sloziti sa onima koji pozivaju u demokratiju i glasanje umjesto da pozivaju slijedjenju samo Kur'ana i sunneta.
Nikad se necemo sloziti sa novotarima koji pozivaju u svaki oblik novotarije umjesto da pozivaju slijedjenju samo Kur'ana i sunneta,
Nikad se necemo sloziti sa onima koji pozivaju nekakvom jedinstvu religija umjesto da pozivaju samo slijedjenju Kur'ana i sunneta.
Nikad se necemo sloziti sa onima koji pozivaju slijedjenju bilo kakve ideje koja je mimo puta slijedjenja Kur'ana i sunneta.

Nas put je put Kur'ana i sunneta i mi drugog puta nemamo i mi smo muslimani i ponosni smo elhamdulillah sto nas je Uzviseni Allah ucnio Njegovim robovima a ne sljedbenicima taguta, dunjaluka i ostalih zabluda kufra.