Reply To: Odg: Kako je špijun Suljo Bahtić ohalalio špijuniranje za tagute

#6675
Anonimno
Neaktivan

Allahov_rob napisao/la:
Tagar napisao/la:
Što se propisa špijuna tiče, u fikhskim knjigama stoji da se špijun nakon pokajanja ubija od strane Šerijatske vlasti, a njegovo pokajanje će mu koristiti kod Allaha.

Vazno je istaci ovaj navod iz fikha da se spijun ubija od strane Serijatske vlasti a ne da pojedinac uradi nesto po svome shvatanju i nahodjenju.

A zasto je to “vazno” istaci?
“Krecite u boj, bili slabi ili snazni i borite se na Allahovom putu zalazuci imetke svoje i zivote svoje.” (Et-Tevbe,41)

“Licemjerima i licemjerkama i nevjernicima Allah prijeti Džehennemskom vatrom, vječno će u njoj boraviti, dosta će im ona biti! Allah ih je prokleo, i njih čeka patnja neprekidna”.
(At-Tawbah 9:68)

Vjerovatno je brat mislio da propis ubijanja murteda i špijuna obavlja oficijelno šerijatska vlada, a ne bilo koji musliman ili grupa. Koliko sam ja bar pročito u islamskim knjigama, kada bi neko izvršio neki propis, kao što brat navede primjer za bludnika, pa ga na svoju ruku ubio, bez halifine naredbe, u tom slučaju bi i sam taj izvršioc bio ubijen.
Pameti nikad dosta, a Allah najbolje ponižava one koji se okrenu protiv Njega i Njegovih iskrenih robova.
Brat Mevlid nije nikog ubio, a opet se se dušmani podigli protiv brače u Maoči i brača su izvrgnuta poniženjima.
Špijuna je uvijek bilo, i njih će biti uvijek, jer je to čisto Allahov sunnet, tj. dok je god iskrenih muvehhida, biće i njihovih dušmana iz reda džinna i ljudi.
To je još jedan dokaz koliko su muvehhidi na istini, jer da nisu, ne bi postojali ni špijuni koji bi ih pratili.
Blago li se garibima koji će istinu držati kao žeravicu na dlanu.
Allahu ekber!