Reply To: Odg: Kako je špijun Suljo Bahtić ohalalio špijuniranje za tagute

#6805
Anonimno
Neaktivan

Usama je napisao:

Podrzavate Cerica, Cerica koji je izgovorio ovo….
“…Bože, pomozi i podrži našega velikog Kralja Josipa Franju Prvoga i osnaži njegovu vojsku. Bože, učini ga zadovoljnim, a njegovo kraljevstvo učini zaštićenim i naprednim”

Ovo je dova (molitva) koju je moj prethodnik reisu-l-uleme Muhammed Džemaluddin Čaušević napisao prije sto godina za cara Franju Josipa Prvoga da se čita u Bosni povodom njegovog rođendana:

Zahvaljujemo Ti se Bože koji čuješ, koji si blizu i koji dovu uslišavaš. I donosimo salavat i selam na Tvog dragog miljenika i odgajatelja, na njegovu porodicu i na njegove ashabe.

Svi smo mi Božiji i Bogu se vraćamo.

Bože, koji se izdvajaš u svojoj veličini i moći, Ti si onaj koji daruje i nema onoga koji Te u tome može spriječiti, i Ti si onaj koji daješ ugled i moć i niko Te u tome ne može odvratiti. Ti daruješ koga hoćeš i Ti uzdižeš koga hoćeš, Ti si Svemoćan nad svim stvarima.

Bože, mi smo Tvoji pokornici i učimo ti najiskreniju dovu u ovom hramu Tvoje prisutnosti i molimo Te Tvojim istinskim obećanjima, i Tvojim plemenitim rukama, i Tvojom neizmjernom milošću; i molimo Te čašću svih Tvojih vjerovjesnika i poslanika da ojačaš Tvojom subhanskom podrškom kraljevsku porodicu, poznatu po pravdi i nepristrasnosti svugdje i na svakom mjestu, porodicu našega velikog i voljenog Kralja, našeg dragog vladara Franju Josipa Prvog. Bože, pogledaj u njegovu časnu porodicu Tvojim okom, i sačuvaj ga i njegovu porodicu od prljavih stvari i od patnji.

Bože, učini da on i njegova časna porodica budu u Tvom okrilju sigurnosti sretni i zadovoljni, i ne dopusti njegovim i neprijateljima njegove porodice da nađu put do njih. Bože, udalji od vrata Tvoje milosti svakog onoga koji pomisli da učini kakvo zlo ovoj časnoj porodici.

Bože, pomozi i podrži našega velikog Kralja Josipa Franju Prvoga i osnaži njegovu vojsku. Bože, učini ga zadovoljnim, a njegovo kraljevstvo učini zaštićenim i naprednim.

Bože, omili mu ono što je Tebi milo i s čime si Ti zadovoljan i učini da put ljubavi do njega bude otvoren, i unesi u njegovo srce ljubav za očuvanje njegove čvrste vjere tako Ti milosti svih Tvojih vjerovjesnika i poslanika.

Bože, pomiri nas, spoji naša srca i uputi nas putevima mira.

Amin! Amin! Amin!

O Ti koji čuješ one koji Ti se mole.

Hvala Allahu Gospodaru svjetova. el-Fatihah!

komentar: i[i]z dan u dan sve se više uvjeravam kakvom to “[i]džadom” hodi tzv.islamska zajednica u BiH..braniti instituciju čiji poglavar izgovara ovakve riječi je postupak koji je pod jednim velikim upitnikom..[/i][/i]