Reply To: Odg: Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu!

#13455
AvatarAnonimno
Neaktivan

Bushra post=8288 wrote:

Essellamu alejkum!

samo zato što se ne sviđa vašoj duši džihad i što vas je strah puške i džihada, nije ispravan odgoj, i ne treba tako.a treba jel odgajati ih u kafirskim školama u nemoralu, širku i kufru, po iblisovoj, l'anetullahi ‘alejhi, šemi?

Brate muwehhid, uz dužno poštovanje, na osnovu čega ste zaključili da se plašim puške I džihada I da smatram da djecu treba odgajati u kafirskim školama u nemoralu, širku i kufru, po iblisovoj, l'anetullahi ‘alejhi, šemi? Molim Vas da pažljivo pročitate moj odgovor sljedeći put. Nevezano za video, a što se tiče džihada, znam ja dobro da je džihad jedna od najvažnijih stvari u Islamu, al da bi se išlo u džihad moraju prvo biti ispunjeni uslovi za tako šta.

muwehhid post=8274vi niste shvatili poruku ovog videa…[/quote wrote:
Da, to je moguće. Bi ste li mi molim Vas Vi mogli objasniti kako sam video trebala shvatiti? Ono kako sam ja to shvatila na osnovu slike videa (kao što znate, nema prevoda) je da trebam prihvatiti da se golobrada djeca pripremaju za džihad ili trebaju pripremati da postanu mudžahidi? Ono što je meni zapalo ne samo za oko i srce kao materi već i kao osobi koja svoju djecu podiže po Islamu je da želim da mi djeca u školu idu s knjigom pod rukom, a ne s puškom.

Amin!

Razlika izmedju nasih nalishana i malishana mudzahida jeste da su pod rukama nasih knjige, pod rukama njihovih su knjige i oruzje. Kamo “srece” da su djeca titinog doba odgajana na ovaj nacin, ne bismo bili svjedoci momku koji je pokusao da od cetnika odbrani svoje Sarajevo u ruke uzeo oruzje te sam sebe tesko povrijedio, jer ga nije znao koristiti. I koliko je samo omladine bilo i izginulo, dok su im oruzja bila nadohvat ruke! Zaista Umm Hanuma neznanje moze covjeka zivota kostati.

U ovom videu su djeca pod strogim nadzorom odraslih i strucnih osoba, ne brini. I njima se sigurno danas sutra kada ih kafir pocne gadjati nece desiti ono sto se desavalo nasoj omladini u ratu.

Ako zaista slijedis Kur'an i Sunnet, onda ti je izneseno dovoljno dokaza iz istih da ne bi smjela kritikovati roditelje ove djece, niti njihove ucitelje.

Prije godinu dana bila je slicna tema ovoj danasnjoj, ali su komentari pojedinih clanova bili razliciti od ovih koje sada pisu. Zato oni koji sada napadaju sestru @ummhanumu, neka se podsjete nekih svojih ranijih promisljanja.

Re: DJECA BORCI U REDOVIMA MUDZAHIDA?
Postao/la Yemama » pet nov 18, 2011 8:37 pm

Faraj11 je napisao/la:
Procitao sam vijest na Al Jazeeri da borci Al-Shababa vrse regrutovanje djece i omladine u svoje redove, bez obzira sto njihovi roditelji nisu saglasni sa tim.

Ljigava je laz da braca regrutuju djecu, cista propagandna politika al Dzezire koja je odavno izgubila glas objektivnog medija, bar sto se tice ummeta islama.
S'druge strane postoji mogucnost da ona djetetom smatra momka od 15 godina, ali to je onda njen problem, a ne problem muslimana koji ima i minimalno znanje o svojoj vjeri. Pa ako tako misli, nek crkne onda od muke zajedno sa ostalim dushmanima sto od muslimana nisu uspjeli napravit robove fudbala ili kojeg drugog nacina gubljenja vremena.
Sto se tice roditelja, uopste se nije duzno cekati na dozvolu njihovu za prikljucivanje dzihadu pogotovo ne u zemljama dzihada.

Najnoviji članci

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Pratite nas na Facebooku

5,604LikesLikes