Reply To: Odg: Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu!

Nova naslovna forums Multimedija Islam video Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu! Reply To: Odg: Kako Mudzahidi vaspitavaju svoju djecu!

#13407
AvatarAnonimno
Neaktivan

ummhanuma post=8285 wrote: Essellamu alejkum!

samo zato što se ne sviđa vašoj duši džihad i što vas je strah puške i džihada, nije ispravan odgoj, i ne treba tako.a treba jel odgajati ih u kafirskim školama u nemoralu, širku i kufru, po iblisovoj, l'anetullahi ‘alejhi, šemi?

Brate muwehhid, uz dužno poštovanje, na osnovu čega ste zaključili da se plašim puške I džihada I da smatram da djecu treba odgajati u kafirskim školama u nemoralu, širku i kufru, po iblisovoj, l'anetullahi ‘alejhi, šemi? Molim Vas da pažljivo pročitate moj odgovor sljedeći put. Nevezano za video, a što se tiče džihada, znam ja dobro da je džihad jedna od najvažnijih stvari u Islamu, al da bi se išlo u džihad moraju prvo biti ispunjeni uslovi za tako šta.

muwehhid post=8274vi niste shvatili poruku ovog videa…[/quote wrote:
Da, to je moguće. Bi ste li mi molim Vas Vi mogli objasniti kako sam video trebala shvatiti? Ono kako sam ja to shvatila na osnovu slike videa (kao što znate, nema prevoda) je da trebam prihvatiti da se golobrada djeca pripremaju za džihad ili trebaju pripremati da postanu mudžahidi? Ono što je meni zapalo ne samo za oko i srce kao materi već i kao osobi koja svoju djecu podiže po Islamu je da želim da mi djeca u školu idu s knjigom pod rukom, a ne s puškom.

Amin!

Razlika izmedju nasih nalishana i malishana mudzahida jeste da su pod rukama nasih knjige, pod rukama njihovih su knjige i oruzje. Kamo “srece” da su djeca titinog doba odgajana na ovaj nacin, ne bismo bili svjedoci momku koji je pokusao da od cetnika odbrani svoje Sarajevo u ruke uzeo oruzje te sam sebe tesko povrijedio, jer ga nije znao koristiti. I koliko je samo omladine bilo i izginulo, dok su im oruzja bila nadohvat ruke! Zaista Umm Hanuma neznanje moze covjeka zivota kostati.

U ovom videu su djeca pod strogim nadzorom odraslih i strucnih osoba, ne brini. I njima se sigurno danas sutra kada ih kafir pocne gadjati nece desiti ono sto se desavalo nasoj omladini u ratu.

Ako zaista slijedis Kur'an i Sunnet, onda ti je izneseno dovoljno dokaza iz istih da ne bi smjela kritikovati roditelje ove djece, niti njihove ucitelje.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,592LikesLikes