Reply To: Odg: Kako se izjasniti na izborima?

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Kako se izjasniti na izborima? Reply To: Odg: Kako se izjasniti na izborima?

#14019
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ne znam uopste da li je obaveza ucestvovati u popisu. Kako sam shvatio tema je postavljena za one koji misle ispunjavati upitnik. Mi zivimo u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina, a ne Bosna, pa bi bilo malo nepravedno da se njeni stanovnici pisu Bosanci. Sta je sa Hercegovcima? Da u naciju upises Ummet, moze se postici isto kao da napises Tutsi.

Zasto se ne izjasniti kao srbin ili hrvat? Zasto ne kao jevrej, ili Rom, onda bi imali jos vise prava? A koja prava Romi muslimani imaju ili Hrvati muslimani (mislim na stvarne muslimane) od Bosnjaka muslimana???
Samo sto bi se u slucaju da se ja pisem Hercegovac, Ti Bosanac, On Hrvat itd ispalo da ce se za moja prava kao muslimana boriti – ko?, za Hrvata muslimana-Covic, za Srbina-Radmanovic.
Misljenja sam da tako necemo dobiti nista vise prava, nego manje, a broj bosnjaka ce se znatno umanjiti i njihovi predstavnici nece imati dovoljno prava da ih zastupaju, pa makar za gradnju dzamija i hajr cesmi.

Ovdje nije u pitanju ono sta mi je u srcu, niti ce ko iskreno razmisljati o tome zasto si napisao musliman ili pripadnik Ummeta, vec ce samo unijeti jos jedan broj u kompjuter i na kraju sabrati ko treba imati najvise svojih predstavnika u zemlji.

Mozda je zato tema i nepotrebna jer i ja, koji ovoliko pisem, ako ne bude obaveza, necu se pisati. A volim taj popis isto kao i sve ostalo u ovoj zemlji a sto se tice odnosa prema muslimanima.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,590LikesLikes