Reply To: Odg: Kako se izjasniti na izborima?

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Kako se izjasniti na izborima? Reply To: Odg: Kako se izjasniti na izborima?

#14295
AvatarAnonimno
Neaktivan

Mishljenja-Dokazi
Ja uzimam dokaz a misljenja(pretpostavke) ostavljam jel razum se temelji na istini a ne na pretpostavkama i mishljenjima.
“A o tome ništa ne znaju, slijede samo pretpostavke, a pretpostavka istini baš nimalo ne koristi.” (En-Nedžm,28)
Zaista moramo po svakome pitanju biti poslushni Allahu i njegovu poslaniku
„O vjernici, pokoravajte se Allahu i Njegovu Poslaniku, i ne napuštajte ga, ta vi slušate šta on govori,“ (El-Enfal, 20)
Evo i zashto moramo biti poslushni:
i pokoravajte se Allahu i Poslaniku da bi vam bila milost ukazana.“ (Ali Imran, 132)
Znaci da svako nashe mudrovanje i neposlushnost zbog nashi pretpostavki rizik je da nam nebude … milost ukazana.“ (Ali Imran, 132)
Znaci,
Allah s.w.t. nas nazvao muslimanima i svako nashe drugacije identifikovanje je rizik koji nesmijemo nipokoju cijenu prihvatiti da nebi ostali bez Allahove s.e.t. milosti i mogucega izazivanja Allahove a.w.dz srdzbe.

Shtace biti ako…?
Shtabi moglo biti ako..?
Toje josh jedna opasnost jel zadire u svijet gajba a buducnost i jeste gajb za ljude pase treba pripaziti svoga jezicine da nebi zglajzali a da i neosjetimo.

Najnoviji članci

Nakon generala Revolucionarne garde, od korone virusa umro i “ajatolah” blizak...

0
Džafer Kerimi, predsjedavajući Vijeća za traktate i desna ruka globalnog šijitskog vođe Hameneija, umro je od korona virusa, izvještavaju mediji i aktivisti. Pored obnašanja funkcije...

Pratite nas na Facebooku

5,590LikesLikes