Reply To: Odg: Kako uraditi titlove?

#9950
AvatarAnonimno
Neaktivan

we alejkumu selam we rahmetullah

Jednostavan program: VideoPad Video Editor
Link: http://www.nchsoftware.com/videopad/index.html

Ali preporučujem da pronađeš torrent, gdje ćeš skinuti full verziju programa… ovdje se to nemože stavit, jer bi onda doveo forum u problem…

jednostavne upute: Pokreneš program, importuješ željeni video u program, ubaciš u donji dio prozora programa (timeline), staviš timeline na dio koji trebaš titlovat , zatim ideš “Edit” ->Add or Edit Subtitles (Ctrl+Alt+L)

Ili bolji način, sa više opcija za titlove: Staviš timeline na mjesto gdje ti treba prevod. Imaš lijevo piše “overlay track”, pored ima plus (+) i tu klikneš i izabereš opciju “text”, upišeš šta ti treba u tom određenom momentu od texta i zatvoriš na close, zatim ti u malom ekranu na sredini pokaže zasebno taj dio prevoda, i imaš opcije, boja, veličina i td i td….

tu možeš podesit sve oko subtitlova… oni idu direkt na video, nisu poseban fajl 🙂
na nekim videima, trebaš staviti neku podlogu gdje će ti biti prevod, jer nekad bude svjetlo previse pa se ne vidi, i slicno… ili ima neki drugi prevod… pa evo par nijansi providnosti trake, koju mozes koristiti za titlove… 🙂

http://www.sendspace.com/filegroup/FEKZ54rk2g3I1nYN3L4rtxLnbrzCeZ7gRmaN9N1gdHw

barekAllahu fik

Najnoviji članci

Serijal “Pobjedonosna generacija”: Ummet između nade u Allahovu pomoć i uzimanja...

0
Vidimo da islamski umet proživljava veliko poniženje i jad, da boluje od rana i trpi posljedice velike slabosti i nemoći. Muslimani nisu jedinstveni, ne objedinjuje ih jedna zastava, a neprijatelji ih napadaju sa svih strana.

Pratite nas na Facebooku

5,601LikesLikes