Reply To: Odg: Kandidat Muslimanske braće vodi na predsjedničkim izborima

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Kandidat Muslimanske braće vodi na predsjedničkim izborima Reply To: Odg: Kandidat Muslimanske braće vodi na predsjedničkim izborima

#8828
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ghuraba post=3140 wrote:

Istina da je ovo bio konkretan odgovor za Alžir ali po mom mišljenju slično bi se moglo reći i za Egipat. Rečenica ‘…ali može umanjiti zlo ili odagnati zlo koje je veće tako što će se počiniti zlo koje je manje’ najbolje oslikava ono što se dešava trenutno u Egiptu a to je ako pobjedi kandidat koji je bolji za Islam i muslimane onda je glasanje uredu, jer u protivnom će na vlast vjerovatno doći oni isti ili njima slični.

Jesi li ti brate ucenjak, ako nisi onda nemoj da izdajes fetve na osnovu svoga misljenja, i da tumacis sejhove rijec nego ostani u okviru misljenja ucenjaka.

Pa zato nastaju mnoga ne slaganja u ummetu kada ljudi koji nemaju zvanje ucenjaka pocnu da izdaju fetve i da tumace rijeci ucenjaka.

Halalite braćo, nije mi bila namjera uvrijediti ili napisati da izgleda kao da nekoga tumačim, ono što sam iznio je bilo moje razmišljanje naglas. Nisam učenjak, već običan insan, koji na forumu iznosi svoja razmišljanja i možda nekada ne napišem ili se ne izrazim kako treba pa me upozorite.

Da vam Allah podari svaki hajr

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes