Reply To: Odg: Kurban Bajram 1433/2012

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Kurban Bajram 1433/2012 Reply To: Odg: Kurban Bajram 1433/2012

#12842
AvatarAnonimno
Neaktivan

We alejkesselam.

Alibeg post=7687 wrote: Razmislite šta znači neposlušnost Šerijatskom Halifi za određeno područje (kod nas Reis Ul Ulema) i koje su kazne (šerijatkse za to)!

Reisu-l-ulema BiH nije velijjul-emr (vladar muslimana) a jos dalje od toga da je halifa. Treba da naucis serijatska pravila i znacenje pojma velijjul-emr pa ce ti biti jasno da to reis u BiH nije.

Alibeg post=7687 wrote: Su svakom slučaju, Allah vam se smilovao, a od vas očekujem pošto ste toliko na strani arapskih adeta i običaja, umjesto nauke, da ako postite ovih devet dana, post počinjete u momentu kad se počne razlikovati crni konac od bjelog bez vještačke svjetlosti, a da završavate post gledajući kad će sunce zaći (umjesto da koristite vaktiju – jer je očito, po vašem stavu Ulema bespotrebna (osim Bin Baza koji tvrdi da je zemlja ravna ploča)).

Sta ti znas mozda neko i zapocinje i prekida post na taj nacin. A ovo za Bin Baza, rahimehullah, je tipicni sektaski adut kad zele da se malo ismiju sa ulemom. To je od vaseg sektaskog edeba (odgoja).

Alibeg post=7687 wrote: Također, očekujem da kad krenete na hadždž – krenete iz Bosne kamilom, a kad krenete “u džihad” da krenete sa sabljom i kopljem, jer je očito nauka stala u momentu kad su ljudi koristili oči umjesto naučnih pomagala.

I ove izrekes su od sektaskog novotarskog edeba pa cak ih i dzahili pravi koriste.
Nije problem @Alibeg, samo kad bi mogli nabaviti kamile, a ti nam reci gdje zivis da usput navratimo do tebe da pred tvojom kucom ili stanom privezemo kamile da malo pasu travu i brste grmlje i da se rasterete, jer ipak dug je put :))

Alibeg post=7687 wrote: I još samo jedna stvar. Ako Reis ne donese odluku da je Bajram neki drugi dan, nego da ostaje četvrtak, ja ću, inshaAllah zaklati kurbane taj dan i bit će, insha Allah, primljen kao kurban (A Allah najbolje zna).
A brat neka slobodno posti prvi dan Bajrama.

Mozes ti komotno zaklati kurban i u srijedu ako ti treba mesa jer u cetvrtak svakako nije kurban bajram pa tako i klanje u cetvrtak se ne ubraja u kurban jer si zaklao prije kurban bajrama.

Najnoviji članci

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Pratite nas na Facebooku

5,579LikesLikes