Reply To: Odg: Kurban Bajram 1433/2012

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Kurban Bajram 1433/2012 Reply To: Odg: Kurban Bajram 1433/2012

#12798
AvatarAnonimno
Neaktivan

Selam!

Subhanallah, subhanallah, subhanallah,

Zar opet razdvajanje vjernika bez potrebe.

Mi imamo našeg Reis Ul Ulemu (većini se nešto nije sviđao prethodni pa se nadam da vam se ovaj više sviđa jer sami smo ga izabrali).

Nama nije nadležan saudijski Reis nego naš Bosanski.

Znači, kako kaže Reis, tako je za Bajram. Pošto šutnja označava status quo, onda je Bajram u četvrtak 25-og, osim ako, u međuvremenu, Reis ne donese drugačiju odluku.

Inače, Bosna je na istoj vremenskoj odrednici kao i Turska i ostatak Europe, tako da naš reper ne treba biti Saudija, nego najveća muslimanska država u Europi – Turska.

Prema tome, braćo, nemojte bez potrebe “trzati” hadise tamo gdje ne treba, bez potrebe navlačiti na sebe Allahovu srdžbu zbog razbijanja jedinstva muslimana (koje je farz) i zbog nepoštovanja (i neslušanja) vrhovnog autoriteta u našoj državi (u stvari za region) Reis Ul Uleme, nego uradite ono od čega svi imamo hajr. Poslušajmo Reisa. Ako je Reis u pravu i mi smo. Ako Reis nije u pravu, opet mi jesmo jer smo ga poslušali.

Selam alejkum i Allah vam se smilovao!

Alibeg

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes