Reply To: Odg: Kurban Bajram 1433/2012

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Kurban Bajram 1433/2012 Reply To: Odg: Kurban Bajram 1433/2012

#12850
Avatar
Anonimno

Mus_ab post=7694 wrote: Alibeg će zaklat kurban a hadžije tek na arefatu 🙂
Bosna ipak ima poseban i autohtoni islam 🙂

Brate Musab bosnjaci – sljedbenici tzv “iz” stvaraju svoj tradicionalni bosnjacki islam koji je u vecini stvari kontradiktoran izvornom Islamu – Kuranu i sunnetu. Bosna kao geografski vrlo lijepo mjesto je cisto od toga: cvijece, planine, stijene….. sve sto je Allah stvorio sluzi i pokorava se Allahu Uzvisenom uprkos tome mnoge bosnje direktno ili indirektno, ucestvujuci u ritualima kufra ili legalizovanjem istih podrzavaju gomilu dovista i turbeta u BiH a zakljucavaju mesdzide, svode Islam na privatnost, uvode mnoge opasne novotarije, namjerno pogresno i nakaradno tumace hadise i ajete da bi zadovoljili svoje zablude. Mnogi od njih cesto i skracuju hadise ili pak mijenjaju njihov izvorni sadzaj, svakog ko ih upozorava na njihove zablude optuze za radikalizam, ekstremizam a mnogi od njih bez imalo citanja i istrazivanja prihvataju i kafirske podvale i etikete pa ih primjenjuju na iskrene Allahove robove, mnogi od njih optuzuju Allahove robove da su nazadni da negiraju nauku a takvi isti neznaju osnove Islama a kamoli tek vise.
Pa tako i ovaj bosnjo alibeg je jedan od mnogih kojima je tzv “iz” (koja legalizuje mijesta kufra, legalizuje sitske misionarse organizacije u BiH, legalizuje i prihvata demonratske izbore) glavni uzor a usudzujem se i rijeci izvor Islama s obzirom da ovaj bosnjo-alibeg nije naveo nijedan dokaz iz Kuran-a i sunneta.
Bosna kao geografsko mjesto je cisto od onoga sto bosnje – sljedbenici “iz” na njoj cine.

Novo na sajtu

islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Nakon što smo se upoznali sa činjenicama o sposobnosti džina da opsedaju ljude, okupiraju njihov razum, dijelove njihovog tijela, ili ljude kao potpunu cjelinu,...