Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7456
Anonimno
Neaktivan

Ne zelim da dublje ulazim u raspravu na ovu (drugu) temu, (jer odavno smo odstupili od orginalne teme). Ponavljam da ne zahtjevam prestanak govora o haku i batilu, nego prestanak beskorisnih ponavljanja jednih te istih tema koje opet neminovno dolazi kako se koji novi clan pojavi. Braca se lome i gube dragocijeno vrijeme na ponavljanju i pojasnjavanju dok svaki novi clan ce protumaciti to pojasnjenje na svoj nacin, upucivace kritike ovom sajtu i radu administracije ‘zasto ne ovako, zasto ne onako’ dok te iste kritike nece uputiti oponentima ove dawe sto nije u redu. Smatram pruzanje vida, sluha, vremena, zivaca takvim individuama shejtanskom spletkom kojom lanetullahi alejh bracu odvraca od mnogo korisnog rada. To sto se tice brace koja imaju znanje i koji su dobro upuceni u dogadjaje. Energija se usmjerava na totalno pogresnim mjestima.

A gdje su clanovi koji nemaju znanje ali iz boli nepravde koju oponenti cesto nanose ne mogu da otrpe i presute i stvar prepuste ucenijima od sebe. Na to se onda nadoveze rasprava i sve gubi smisao. Prelazi u prepucavanje emocija, a pravi odgovori bivaju zabaceni zbog mnostva postova tih prepucavanja. Sa ovom stranicom sam od prvog dana njenog postojanja i stvar je takva do danas, dakle nit se oponenti mijenjaju ka boljem, nit su kriticari postali pravedniji u podjeli svojih kritika, nit su braca sa manjim znanjem uznapredovala u sticanju istog, dok braca koja imaju znanje propustaju mnogo dobro koje mogu dati ovoj dawi jer energiju usmjeravaju na one koji je nisu vrijedni.

Ova dawa je prema svojim oponentima pravedna, ne izmislja na njih, ne potvara ih, ne odvraca od njih (sloboda postiranja materijala je skoro neogranicena, sto se nece naci nigdje na strani oponenata! uprkos svoj nepravdi koja se nanosi, ali narod opet nije zadovoljan!)

Moj jedini cilj je da braca ponavljanju tih tema stanu u kraj tako sto ce staviti na raspolaganje materijal koji postoji od daija i njima odgovarati svakom novom pojedincu koji naidje, a Allah zna najbolje da ih je malo onih koji su dolazili ili dolaze sa iskrenim namjerama vec cisto da ispusu svoj ventil bez imalo objektivnosti hvatajuci se za greske sljedbenika ove dawe. Ko zeli istinu o ovoj dawi trazice je u govoru daija i ucene brace, a podmukle namjere traze greske u pojedincima koji bi sigurno bili ukoreni od strane daija da im se privedu na raport tako reci. Ova dawa kada govori o nepravednosti svojih oponenata poziva se na njene vodje (daije) a ne na njene sljedbenike. To je mogao do sada svako primjetiti ko se i malo bavio desavanjima.

Vrijeme je nas najveci prijatelj ili neprijatelj zavisno kako se iskoristi. Ne zelim gledati bracu kako ga trose uzalud poklanjajuci ga onim koji nisu dostojni jer ne zele istinu nego raspravu.