Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7280
Anonimno
Neaktivan

Alejkumu sellam brate El Ukab
I ja sam iskren trudim se da budem uvijek iskren i govorim Istinu na osnovu onoga sto vidim i znam.
Ovde se vecina brace licno nezna ali to nije razlog za razno razne shubhe.
Nisi mi odgovorio koji recnik, ti sam za sebe si priznao da si impulsivan (nisam ti ja to rekao), to je tvoje i sam za sebe ce svako odgovarati na Sudnjem danu, duznost muslimana je da postuje i voli brata muslimana.
Ellhamdulillah svi smo mi sljedbenici poslanikovog s.a.w.s menhedza, a koliko se svaki toga drzao i koliko je bio bogobojazan to cemo vidjeti na Sudnjem danu.

Nigde nisam naveo da slijedis svoje strasti, da te podsijetim napisao sam:
“ja svakog muslimana oslovljavam sa bratom, svakom bratu zelim ono sto i sebi Allahovu milost i inshallah dzennet, odredzeni ovde u svakog sumnjaju i ne oslovljavaju sa bratom niti nazivaju sellam (jel to ahlak i rijecnik muslimana), jel ahlak muslimana da se ne postuju ucenjaci i mnogo znaniji od nas, jel islamski da neko dodze ovde niti prati temu i ono sto se pise, niti navodi neki dokaz nego napise nesto na osnovu svojih strasti ili nekakvog svog misljenja onda nema ga mesec dana, dodze ponovo ubaci neku fitnu i nestane jel to rijecnik i ahlak muslimana brate El Ukab? Trebas posmatrati objektivno i pravedno. ”

Jel negde vidis ovde tvoje ime i da se na tebe odnosi to. To je bio savjet za mnoge koji dodzu ovde prosipaju razno razne fitne i lazi a ti na njih ne obracas paznju a bratu Halidu hoces da uputis nekakvu uputu ili kritiku na osnovu cega?

Prvo ako vec hoces nekog da uputis naziva se sellam, drugo ako vec hoces da uputis na nesto brata oslovljava se brata sa bratom. U suprotnom ako za tebe brat koga hoces da uputis nije brat onda kako ocekujes da ce neko prihvatiti tvoju uputu ili kritiku?

kazes:
“nema hajra od z n a n j a akoga u praksi bas i ne provodis..” Upravo tako, a to koliko ko je koristio znanje i sprovodio u praksi o tome ce Allah nas Gospodar Velicanstveni suditi, On najbolje zna i On ce svakome suditi.
Ako vec govorimo na osnovu onoga sto vidimo, onda ja tebe oslovljavam sa bratom i nazvao sam ti prvi sellam jel tako? A ti me ne oslovljavas sa bratom iako je nas poslanik s.a.w.s u vise hadisa jasno rekao “musliman je muslimanu brat..” jel tako sprovodis znanje u praksi?

Brate tako mi Allaha zelim ti ono sto i sebi a to je Allahova milost i inshallah Dzennet a sta ti meni zelis to je tvoje, svaka tvoja shubha bez dokaza moze biti nepravda, zato sam ti napisao da budemo objektivni i pravedni.

Brate – obraduj strpljive:
“A što se tiče oko određivanja ko je učeniji, ja te opet pitam jer mi uporno namećeš rad administracije i da nije moje da upozoravam, zar nije preče da Bilibani odgovori ovom Džeku, ako ćemo već po znanju?”

Inshallah ce i shejh Idriz odgovoriti a i nemora, to je njegovo u to ne zalazim ja postujem i volim shejha Idriza Allah da ga nagradi i uvijek cu ga stititi (ti ga nazivas Bilibani za mene je on shejh), ali posto je Safet Kuduzovic jako lijepo odgovorio ovom smutljivcu, neznam zasto bi bio problem da se to ovde postira. Ranije se takodze postiralo po koji validan tekst i odgovor od Kuduzovica i mnogih drugih daija.
Pitao si me za utisak, odmah cu ti odgovoriti na osnovu mnogo brace koje znam, mnogi od njih takodze nekad odslusaju neka predavanja i od Kuduzovica i od Ahmetovica, Bosnica, Porcu bez obzira sto su iz shejh Idrizovog ili bilo kog drugog dzemata, ucenjake i daije moramo postovati na to je i shejh Idriz napomenuo. Tako da kao sto vidis i ovde ima mnogo brace koji postuju daiju Kuduzovica i slusaju ponekad njegova predavanja u meselama u kojima se slazu a takvih mesela ima dosta jer je ISLAM sistem celokupnog zivljenja a ne samo odredzeno pitanje.