Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira) Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7458
AvatarAnonimno
Neaktivan

Esselamu alejkum we rahmetulahi we berekatuhu

Onaj ko ovdje pokušava da provuče ideju da se ne uzima znanje od Kuduzovića i drugih je pogriješio, ako samo uzme da procita par fetvi od njega ili pak njegovu neku knjigu (preporucujem knjigu “Fetve”) videce da je to covjek od znanja!

Zar nije realno i pravedno napraviti razliku između neuzimanja znanja i nepripisivanja znanja, to što neko nesluša određenog daiju neznači da mu je negirao znanje, zar ne? Gdje je i ko spomenut po neznanju u ovoj temi?

Zašto ne odbacite znanje ibn Baza (covjek dozvolio amerikancima da udju u tkz. Saudijsku Arabiju) šta ćemo sad, zbog jedne (ili više grešaka) treba odbaciti svo znanje od njega, Allah mu se smilovo.
Zašto ne odbacite znanje Ibn Usejmina, Allah mu se smilovo, znate li šta je on rekao za glasanje, nije rekao da je zabranjeno, nije rekao da je pokudjeno, nije rekao da je pohvaljeno, nije rekao da je opce dozvoljeno, vec je rekao da je glasanje VADZIB! Vidite koja razlika postoji, od onih koji kaza da je Kufr i Širk do onih koji kažu da je Vadzib…

Neko pomenu akidu, evo nešto o tome, zašto ne odbacite znanje Ibn Hadzera el Askalanija, zašto ne odbacite znanje Imama Nevevija, oni nisu bili tvoje akide u potpunosti, bili su ešarije, jel neko spreman da odbaci Fethul Bari ili komentar Muslima?

Da li je neko spreman usporediti spomenute učenjake sa ljudima koji nisu ni koliko zrno gorušice spram ovih učenjaka? Žalosno je stanje čovjeka koji upoređuje, kako Ebu Idriz uobičava reći ”obične smrtnike”, sa učenjacima ovog ranga.

samo da napomenem ono nevažno, cisto da se zna, što se tiče tekfira današnjih vladara,učešće u policiji, stav o mudzahidima današnjice tu sam na stavu ove stranice! Dok po pitanju glasanja imam podijeljeno mišljenje ali ono što je sigurno inshaAllah da neću nikad glasati a to je najsigurnije!

Halali ali ovo shvatam kao pravdanje nama, što nema nikakvih potreba. Vidi opravdaj se pred Allahom, a za druge (čitaj, forum), biće ti lakše inšAllah. Halali unaprijed ako sam pogrešno shvatio!

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes