Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7326
Anonimno
Neaktivan

Nigde nisam naveo da slijedis svoje strasti, da te podsijetim napisao sam:
“ja svakog muslimana oslovljavam sa bratom, svakom bratu zelim ono sto i sebi Allahovu milost i inshallah dzennet, odredzeni ovde u svakog sumnjaju i ne oslovljavaju sa bratom niti nazivaju sellam (jel to ahlak i rijecnik muslimana), jel ahlak muslimana da se ne postuju ucenjaci i mnogo znaniji od nas, jel islamski da neko dodze ovde niti prati temu i ono sto se pise, niti navodi neki dokaz nego napise nesto na osnovu svojih strasti ili nekakvog svog misljenja onda nema ga mesec dana, dodze ponovo ubaci neku fitnu i nestane jel to rijecnik i ahlak muslimana brate El Ukab? Trebas posmatrati objektivno i pravedno. ”

Vidi Halide, kada već želiš uputiti kritiku nekome na nešto onda budi konkretan kome je upućuješ, jer će ovako čovjek ostati u nedoumici na koga si ciljao, da li je to nepoštivanje bilo od strane ”magistara i kadija” naspram Bilibanija i ostale braće ili, ili, ili…? Upravo tako Halide, treba se promatrati objektivno i pravedno.

Prvo ako vec hoces nekog da uputis naziva se sellam, drugo ako vec hoces da uputis na nesto brata oslovljava se brata sa bratom. U suprotnom ako za tebe brat koga hoces da uputis nije brat onda kako ocekujes da ce neko prihvatiti tvoju uputu ili kritiku?

Interesuje me gdje se nalazi ovo pravilo, vjerovatno sam propusti ovo pravilo pa me interesuje gdje da ga nađem, ili ti to možda Halide pokušavaš da osnuješ stranku zvanu ”bratstvo i jedinstvo”, na svemu i svačemu? Ovo nije prvi put da se sa tvoje strane primjećuje nabacivanje ”tekfir-ideologije”!

Inshallah ce i shejh Idriz odgovoriti a i nemora, to je njegovo u to ne zalazim ja postujem i volim shejha Idriza Allah da ga nagradi i uvijek cu ga stititi (ti ga nazivas Bilibani za mene je on shejh), ali posto je Safet Kuduzovic jako lijepo odgovorio ovom smutljivcu, neznam zasto bi bio problem da se to ovde postira. Ranije se takodze postiralo po koji validan tekst i odgovor od Kuduzovica i mnogih drugih daija.
Pitao si me za utisak, odmah cu ti odgovoriti na osnovu mnogo brace koje znam, mnogi od njih takodze nekad odslusaju neka predavanja i od Kuduzovica i od Ahmetovica, Bosnica, Porcu bez obzira sto su iz shejh Idrizovog ili bilo kog drugog dzemata, ucenjake i daije moramo postovati na to je i shejh Idriz napomenuo. Tako da kao sto vidis i ovde ima mnogo brace koji postuju daiju Kuduzovica i slusaju ponekad njegova predavanja u meselama u kojima se slazu a takvih mesela ima dosta jer je ISLAM sistem celokupnog zivljenja a ne samo odredzeno pitanje.

Halide upravo ovdje nastaje problem, jer kada je trebalo i kada je već čovjek sa slike odgovorio Džeku, onda to može da proći, a kada neko drugi upozori na grešku (muzike i slike) i to slike na kojoj je čovjek koji nije sa nama niti nas podržava čak nas napada, onda to nema potrebe tu je administracija, halal ti bila tvoja objektivnost i pravda! Primjećujem da se postiralo ”po koji text od strane neke braće”, i primjećujem da ga pokušavaš forsirati (čovjeka sa slike), uporno kažem, iako je on protiv naših stavova, ko se dotakao texta i ko je upozorio na text ? Ne zaboravi da je isto tako čovjek sa slike ”lijepo” kritikovao mnoge druge! Nikako ne prestaješ o nepoštivanju, evo nije mi teško da ti napišem da je čovjek sa slike u Balkanu poznat po znanju i da ga je Bilibani spomenuo po određenom znanju, ali Halide nemoj ovo shvatiti kao podršku svojoj stranci ”bratstvo i jedinstvo”!
Allah te nagradio, što mi ranije nisi napomenuo da se može odslušati ”po neko” predavanje od drugih daija, jer realno Ebu Muhamed ima ”strašno” dobra predavanja, slažeš se zar ne? SubhanAllah!!! Nemoj mi samo reći da je Ebu Muhamed u zabludi, jer će ispasti da je čovjek sa slike na ”istini”, budi objektivan i realan. Razumijem da je Bilibani napomenuo da se ”učeni” poštivaju, ali se iz ovoga nemože niti treba razumijeti da se trebaju slušati, jer je velika razlika u poštivanju i kako ti kažeš slušanju.
Moj ti je savjet, a i braći koja slušaju druge daije, da kada već imate daije koji su na istini i drže se nje, izbjegavajte slušanje mesela na kojima smo ”složni svi”, jer kakve fajde slušati nekog ko se razlikuje od nas u velikim meselama a slušati ga u manje bitnim kada smo ionako složni u tim meselama, razmislite koga je preče slušati, budimo objektivni i realni.

ALLAHU MUSTEAN