Reply To: Odg: Meso od Kurbana

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Meso od Kurbana Reply To: Odg: Meso od Kurbana

#13153
AvatarAnonimno
Neaktivan

Allah vas nagradio i oprostio vam grijehe !

Kakvo je stanje u mom mjestu, rijetko možeš od nekoga jesti meso. Zaista je se narod mnogo iskvario ako je ikada bio na uputi i na pravom putu i malo je onih koji imaju barem pet dnevnih namaza koje neispuštaju, čak šta više, ako doznaju za nekoga da revnosno namaz obavlja, čude se kao telad, izdaleka, pa svojim neupućenim dojmovima nadijevaju smiješna imena.

Želio samo još nadovezati pitanje na posljednji odgovor od Amatullah – interesuje me odgovor na situaciju u kojoj se nalazimo gdje imamo danas nekoliko preduzeća koji nude u svom asortimanu “Halal” proizvode npr. od firme “Ovako”. Ja neznam i nemam priliku da upoznam lično kasapina koji radi u njihovim klaonicama, a s obzirom da u Bosni kao u mnogim drugim zemljama postoji mnogo zabludjelih akaidskih pravaca od koji su veliki broj njih zakoračili čak u širk i kufr, ali je činjenica da se isti toleriraju u Bosni na osnovu rada “IZBiH” koja i podučava i šalje ljude da ispitaju šerijatsku ispravnost u dotičnim klaonicama. Kako postupiti u ovakvoj situaciji ? :barek:

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes