Reply To: Odg: "Moderni" islam i danasnje stanje muslimanskog ummeta

#8434
AvatarAnonimno
Neaktivan

Uzvišeni Bog učenje i znanje ističe kao imperativ,

Savjet, kada naiđete na ljude koji se stide/ustručavaju/boje da spomenu Allahovo ime, bježite i od njih i od njihovih pera.

Šta bi se desilo kada bi imali par milijardi pobožnih muslimana koji ne znaju korisitit računar i internet, ili ne znaju kako napraviti automobil, proizvesti električnu energiju,

Da Allah sačuva, ispašće još da je bolje znati koristiti računar nego biti Allahu pokoran! Ljudi su izgleda zaboravili da su stvoreni da bi Allaha obožavali, a ne da bi koristili računar i pravili automobil! Naravno, računar i automobil trebaju biti stredstva do cilja – bogobojaznosti, ali, koliko vidim, mnogim intelektualnim teletabisima sa velikim “I” prišivenim na grudi, nije jasno zašto je Allah stvorio ljude!

i da pokažemo da islam nije vjera za 14. vijek i da je on kopaktibilan sa svakim vremenom i prostorom?

Autor se vjerovatno u želji da dokaže kako je islam savršen toliko unio u materiju da je ovom rečenicom izrekao kufr. Ako islam nije za 14. vijek, onda nije ni savršen, a ovo “kopaktibilan” prvi put čujem. Vjerovatno je autor, kao “stručnjak za kompjutere” htio reći “kompatibilan”, ali mu je u ushićenju ponestalo daha.

Inače, članak odaje utisak da autor nije shvatio suštinu čovjekovog postojanja na zemlji.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes