Reply To: Odg: MOJE PREOBRACENJE NA ISLAM

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu MOJE PREOBRACENJE NA ISLAM Reply To: Odg: MOJE PREOBRACENJE NA ISLAM

#11594
Avatar
Anonimno

We alejkumu Selam we rahmetullahi we berekatuhu

Molim Allaha da te ucvrsti u dini islamu i da budes sebeb mnogim drugima da ucine isto, Amin.

Ne znam o dozvoljenosti citanja dok se klanja, u tvom slucaju citanja te dvije krace sure i el fatihe i sve drugo sto jos ne znas. S'bzirom da se ulema podijelila u vezi citanja iz Kur'ana u terawih namazu koji je sunnet, a za farzove pogotovo.

Medjutim ono sto mene brine jeste cinjenica da shetan lanetullahi alejh nece propustiti priliku da ti oteza ucenje ispravnog obavljanja namaza, pa je moguce da se pamcenje oduzi, a namazi (farzovi) prolaze. Mozda bi bilo dobro da dok ne naucis sto ti je potrebno da ides u dzamiju i klanjas za imamom farze, a sunnete da klanjas kod kuce. Tako bi sebi osigurala farz i otklonila brigu i zebnju za njeg, a na sunnetima se ucila spravnosti obavljanja namaza.

Ne izdajem fetwu ovdje da se razumijemo, pa bi bilo dobro da postavis pitanje ucenima, ili ako neko vec ima odgovor ucenih na ovo neka postavi.

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?