Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

#7706
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sellam alejkum brate ex panter, drago nam je da si se vratio.
Nesto nisam primjetio da ti se neko suprostavljao brate ex panter, vec se mnogi nisu slagali kao sto se i sad ne slazu na spustanje direktno tekfira prije nasih shejhova, to nije suprostavljanje vec su neki oprezni neki manje oprezni, neki cuvaju dzemat neki ne mare toliko za dzemat. Kao sto vidis i dalje su braca strpljiva i oprezna. Sve dok se shejhovi ne oglase braca ce cuvati Allahove granice, kao sto ih i ovaj portal cuva.
A nesto nisam cuo ni shejha Ebu Tejmu da se javno oglasio na predavanjima, bio sam na desetak predavanja ali nisam cuo da se javno oglasio i spustio direktno tekfir (mozda je nesto tebi nasamo odgovorio ali ja javno nisam cuo a ishao sam desetak puta na predavanja, posto me bas zanimalo i posto si napomenuo da si iz njegovog dzemata). A takodze znam i nekoliko brace iz njegovog dzemata koji se paze po tom pitanju.
Za sarkozija i obamu i ostale krscane, zidove i ateiste je nas Gospodar naglasio jasno u Kuranu:

“Nevjernici su oni koji govore: “Allah je jedan od trojice!””(Al-Ma'ida, 73)

“Nevjernici su oni koji govore: “Bog je – Mesih, sin Merjemin! A Mesih je govorio: “O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.” (Ma'ida, 72)

“Oni koji u Allaha i poslanike Njegove ne vjeruju i žele da između Allaha i poslanika Njegovih u vjerovanju naprave razliku, i govore: “U neke vjerujemo, a u neke ne vjerujemo”, i žele da između toga nekakav stav zauzmu – oni su zbilja pravi nevjernici; a Mi smo nevjernicima pripremili sramnu patnju.” (An-Nisa, 150-151)

Poslanik, s.a.w.s, kaže: ”Tako mi Onoga u Čijoj Ruci je moja duša, neće biti ni jedan židov ni kršćanin ovog Ummeta koji cuje za mene a ne bude me slijedio – ili je rekao a ne povjeruje u ono sa čime sam došao – a da neće biti stanovnik Džehennema.” ( Muslim)

Posto si napomenuo Istinu, koliko znam pravu Istinu o stanju pojedinca samo Allah zna a mi smo duzni da slijedimo Allahove odredbe i poslanikov s.a.w.s sunnet da opominjemo, upucujemo na ocigledne greske i zablude, da se drzimo dzemmata i u tome se ne podvajamo. Pa ako vecina brace u dzematu, nasi shejhovi oprezno upozoravaju na zablude kod nekih bez spustanja direktnog tekfira neznam zasto bi neko to radio?
Ako vec zeli neko nesto da dokaze onda se to ne radi ovde vec direktno kod zukurlica i njemu u lice (lako je govoriti brate ex panter preko 1000 km udaljenosti od zukurlica na forumu sa nepoznatim nickom) ali pitaj kako je braci u mesdzidu “furkan” u np i dali im odgovara da neko izlece tek tako sa tekfirom.

Najnoviji članci

Rusija blokira dostavu humanitarne pomoći Sirijcima: Tri miliona ljudi bi moglo...

0
Rusija je uložila veto na obnovu mehanizma kojim bi se omogućilo slanje pomoći UN-a tokom još jedne godine, čime je ugrozila oko tri miliona stanovnika Sirije.

Pratite nas na Facebooku

5,587LikesLikes