Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

#7831
AvatarAnonimno
Neaktivan

Esselamu alejkum we rahmetulahi we berekatuhu

Prvo se treba vidjeti šta je to izlijetanje, u ovom slučaju to sigurno nije. Jer da jeste onda bi morali navesti meni nepoznat propis ko je dužan prvi protekfiriti.

Prosli put nisam stigo na dersu ali sam pitao jednog brata iz tvog dzemata. On kaze da je shejh Ebu Tejma za cijelo vrijeme drzao predavanja o AHLAKU I EDEBU i odnosima medzu muslimanima, citirao vrlo jasne hadise o tome i pojasnjavao braci onda prije kraja je usput pomenuo zukurlica i rekao “da zukurlic zeli da bude tagut i da trebamo sankcionisati, upozoriti, opominjati svakog ko ga podrzi (sa cime se apsolutno slazem, jer sam uvijek i na starom forumu upozoravao na njihove zablude, mozes provjeriti ako sumnjas u brata muslimana) tako mi je reko taj brat, kaze shejh nije direktno spustio tekfir jedino je neki brat od prisutnih uzvuknio “on je kafir, on je pas..” dok su ostali cutali.

“da zukurlic zeli da bude tagut i da trebamo sankcionisati, upozoriti, opominjatisvakog ko ga podrzi. Ako je i šejh prećutao nakon što je brat uzviknuo, nije li to odobravanje, koliko ja znam? Ispravite me ako griješim.

Tako mi je brat iz tvog dzemata rekao, reci ako nije bilo tako, pitacu drugog brata iz tvog dzemata?

SubhanAllah, što ne pitate direktno Ebu Tejmu, zar se plašite da će vas protekfiriti ili se možda plašite istine?

A drugo pitacu ponovo jos jednom shejha Idriza prvom prilikom, dali moramo spustiti direktno tekfir na ovog coveka ili je bolje da se upozorava na njegove jasne zablude kao sto se do sada radilo.
Kao sto vidis vecina ovde brace ukljucujuci i administratore nije direktno spustila tekfir a svi cemo upozoravati i dalje na njihove zablude i kufrove sa dokazima kao sto su ovaj portal i shejhovi do sada bezbroj puta upozoravali.Jel to po tebi negiranje tekfira?

Neznam što si dosada čekao i nisi pozvao Bilibanija, jer mesela nije nebitna, gledajući koliko uporno braniš svoj stav. A što se tiče administracije meni ovo djeluje na dvije stvari. Prva, zaborav i ne pamćenje postova, druga, potvora na administraciju.

Vrati se nazad i vidjećeš da se administracija izjasnila po pitanju oveg insana. Nismo li čekali odgovor šerijatskog suda ovog foruma, pa je rečeno da nakon kandidature više nema potrebe da se sud oglašava, LA HAWLE WELA KUWETE ILLA BILLA!

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes