Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

#7707
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ex PANTER post=1927 wrote:
Nakon naporne rasprave koje smo vodili o ovom insanu povukao sam se iz rasprava i sa foruma, i osaburao sam da se ne javljam i Allah je dao da na vidjelo izadje jasno djelo oko kojeg se nebi razisla dva muslimana, a onima koji nece da i pored jasnih dokaza da prihvate istinu da nebi ispalo da nisu u pravu, to ne menja istinu.

Izuzetak u javljanju sam napravio zbog brata Salahudina kojeg smatram ljubomornog na ovu vjeru, i na propise.
Brate jasan je bio odgovor RPG, tako da nema potrebe vise da se komentarise.

A oni koji ne mogu da kazu za pocinioca velikog kufra i shirka, kafir ili musrik, jer to daije nisu rekli, onda zanima me kazu li kafir za Sarkozija ili Obamu, il nekog drugog, jer i njih daije nisu spominjali i nisu rekli kafiri.

We alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu brate ex panter,

To što su neka braća, koja su se ranije ustezala od tekfira Zukorlića, a sada ga tekfire (vjerujem da je i brat RPG tog stava) nije trijumf tvojih stavova iznesenih u drugoj temi o Zukorliću. Lično sam pričao sa jednim daijom kojeg i ja i ti cijenimo i koji nije odobrio tvoje komentare i stavove u toj temi o Zukorliću.

Ono što je sada Zukorlić uradio, tj. prihvatio pravo da ljudima bude tagut, predsjednik, koji će raditi po ustavu koji je utemeljen na suprotnosti Šerijatu, ovo je stvar koja je Zukorlića srozala totalno i “prelila čašu”, pa iako bi dosad pravdali Zukorlića, od sada to više nije moguće. Jednostavno, kod Zukorlića se nakupilo toliko kufrova da više nema nikakvog šerijatskog opravdanja pravdati ga.
Hvala Allahu pa je sada braći jasno da ovaj čovjek nema ništa sa islamom.

Ako neko kaže da je Zukorlić ovo uradio kako bi donio dobro muslimanima i/ili otklonio štetu od njih, odgovorićemo: Nema veće štete od kufra i širka. Poznato je u Šerijatu da je kufr dozvoljeno uraditi samo u prisili, a ovo sigurno nije stanje Zukorlića i muslimana u Sandžaku.

Javno priznanje da je “nadliježne” obavještavao o braći, poziv u demokratiju, te kandidatura na predsjedničkim izborma, tri su stvari koje, ako se spoje, ne daju opravdanja niti jednom muslimanu da se ustegne od tekfira ovog čovjeka. Zato, neka braća koja se ustežu od ovoga dobro razmisle o svom stanju. Naše daije nisu u stanju da poimenice i javno tekfire svakog kafira, niti od njih to možemo očekivati, ali onaj ko je slušao njihova predavanja i iščitavao njihove tekstove, njemu je jasno da oni ukazuju na tekfir ovog čovjeka (Zukorlića).

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes