Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije Reply To: Odg: Muftija Muamer Zukorlić kandidat za predsjednika Srbije

#7630
AvatarAnonimno
Neaktivan

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić rekao da će se kandidovati za predsjednika Srbije na predstojećim izborima koji će biti održani 6. maja.

“Moja kandidatura zasnovana je na uvjerenju da su država i društvo na ivici propasti i ja ću ponuditi autentičan program spasa prihvatljiv za sve građane Srbije”, rekao je Zukorlić na konfereniciji za novinare u Novom Pazaru, a prenose beogradski mediji.

Na pitanje agencije Beta da li će na izborima učestvovati kao kandidat grupe građana ili neke od partija, Zukorlić je odgovorio da će “najvjerovatnije biti ovo drugo”.

“Moja cjelokupna misija je da nikada u važnim sutuacijama za sve ljude nisam bio po strani. Želim da preuzmem odgovornost, jer bi jako bilo sebično i nekorektno sa moje strane da u situaciji kada imate blijede programe svih ostalih kandidata da, imate kvalitan program i sakrijete ga od javnosti”, rekao je Zukorlić.

On ovom prilikom nije želio da govori da li će, ukoliko dođe do drugog kruga predsjedničkih izbora, dati podršku nekom od kandidata.

“Nema sumnje da ću dobiti ozbiljan broj glasova. Poslije izbora možemo govoriti o tome. Ono što je sigurno je da glasove koje dobijem neću iznevjeriti i da će biti upotrebljeni u skladu sa programom kojeg proklamujem”, rekao je Zukorlić.

Glavni muftija IZ u Srbiji je rekao da će se funkcije u ovoj vjerskoj zajednici odreći onog trenutka “kada bude pobijedio na izborima za predsjednika Srbije”, prenosi B92.

Osim predsjedničkih izbora, 6. maja bit će održani i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji.

Licemjeri i licemjerke slični su jedni drugima: traže da se čine nevaljala djela, a odvraćaju od dobrih, i ruke su im stisnute; zaboravljaju Allaha, pa je i On njih zaboravio. Licemjeri su zaista pravi nevjernici. (9:67)

Licemjerima i licemjerkama i nevjernicima Allah prijeti džehennemskom vatrom, vječno će u njoj boraviti, dosta će im ona biti! Allah ih je prokleo, i njih čeka patnja neprekidna. (9:68)

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes